tirsdag 21. november 2017

Hovne føtter gravid uke 38

Når du er gravid i uke så er nesten alle barnets systemer helt ferdige for å ta seg ut av livmoren. Livmortappen har i uke som regel begynnt å modne og mykes opp for å lette på fødselen. Fakta om din graviditeten i uke finner du på Gravid og Baby. Hevelser i føtter og ankler, hovne bein, er nokså vanlig i svangerskapet.


På fagspråket kalles dette ødem. Kroppen holder på mer væske, og den voksende livmoren legger stadig større press på blodårene som fører blodet tilbake til hjertet (venene). Slike hevelser forsvinner nesten alltid etter fødselen. Nederst på siden finner du video om hvordan det er å være gravid i denne uken , samt oversikt over de andre artiklene i serien Gravid - uke for uke.


Babyen er nå centimeter lang og veier kilo. Nå er vi oppe i gresskarstørrelse! Svangerskapsforgiftning viser seg ved økt blodtrykk, utskillelse av eggehvitestoffer (proteiner) i urinen, hovne hender og føtter , hurtig vektøkning og noen ganger hevelser i ansiktet. Nesten alle gravide får hovne hender og føtter mot slutten av graviditeten, men det har ingenting med svangerskapsforgiftning å gjøre.


Gravide er mer utsatt for denne type tilstand da dere ofte hovner opp i hender eller føtter grunnet økt mengde væske i kroppen, som skaper mer overbelastning og trykk der nerven går gjennom. Men ofte finner man ikke en god grunn for hvorfor karpaltunnelsyndrom har kommet. Er i uke selv, og hadde nettopp uker med MAJOR hovne bein. Har du hovne føtter sier mange at du kanskje er gravid , har skadet seg eller at du har en jobb hvor du står mye oppreist.


Men sannheten er at det finnes mange mennesker som har hovne føtter uten å være gravid , har en form for idrettsskade eller en jobb som innebærer mye farting. Behandling gjaldt ikke blodtrykket mitt som er bra, men hovne føtter. Hovne føtter har jeg hatt i mange år.


Hovne føtter gravid uke 38

Er bra når jeg står opp om morningen (ligger litt høyere med føttene om natten) men efter et par timer begynne føtter å hovne seg. Vanndrivende medisiner virker ikke på føttene. Følg graviditeten uke for uke. Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp.


Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet. Et viktig skille er om hevelsen foreligger i kun det ene beinet eller i begge. Rask og trygg leveranse.


Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Den trygge siden om svangerskap fødsel gravid gravide uke til uke termin jordmor spørsmål svar fødsel. Dette kan gjøre føttene både bredere og lengre.


Skjer dette er endringen i skostørrelse permanent. Det gjør vondt å tråkke ned på føttene på grunn av vesken i føttene og det gjør vondt å knipe sammen hendene. I helgen var det jo ganske varmt også, så etter en lengre gåtur føltes skoene tre nr for små og føttene sitret og var vonde!


Jeg er gravid i uke 33. Som regel skyldes ikke hovne bein noe alvorlig, men det kan i sjeldne tilfeller skyldes en livstruende tilstand. Støttestrømper og kompresjonsstrømper kan være til god hjelp mot hovne bein.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg