torsdag 16. november 2017

Forbedringspotensiale jobbintervju

Syv typiske spørsmål for jobbintervjuer. Og svar på hva arbeidsgiver ønsker å ut av kandidatene når de stiller dem. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter.


Hvis du hadde et dårlig jobbintervju til en jobb du trodde ville være riktig for deg (ikke bare en du hadde veldig lyst på), ikke gi opp. Skriv et brev, en e-post eller ring intervjueren for å fortelle at du ikke var fornøyd med hvordan du kommuniserte hvorfor jobben kunne være en god match for deg. Når du får spørsmål vær for eksempel ærlig på forbedringspotensiale som du eventuelt har. Svar også utfyllende på spørsmål.


Hvis du bare gir korte svar vanskeliggjør dette intervjuet, og intervjueren får sannsynligvis ikke de svarene han ønsker. Er du innkalt til jobbintervju , har du kommet et stort skritt nærmere jobben. Men intervjuet har både mange muligheter til å imponere og en del fallgruber.


Forbedringspotensiale jobbintervju

Jobbintervju kommer i mange varianter, og det svært viktig å stille forberedt. Vi gir deg alt du trenger å vite, før, under og etter jobbintervjuet. Videre kan du omformulere negative sider til forbedringspotensiale. Vi har alle sider vi kan bli bedre på. Skal du i jobbintervju , got the shakes og lurer på hva i all verden du kan få spørsmål om?


Når du blir innkalt til et jobbintervju har arbeidsgiveren allerede vurdert deg som kvalifisert til jobben. Kanskje noen av kandidatene er litt bedre kvalifisert, andre litt mindre kvalifisert, men de bruker tid på å bli kjent med deg fordi du er aktuell. Dette er en klassisk åpning av et jobbintervju , og det må ikke ende i en lang tale fra deg. Bruk bare et par minutter på å svare, og nevn kort utdannelse, karrière og siste erfaring i karrièren din.


Forbedringspotensiale jobbintervju

Spørsmål om dine svake sider er svært vanlig i et jobbintervju. Er du usikker på hvordan du best skal besvare dem? Vi i Manpower gjennomfører jobbintervju daglig, og her er våre anbefalinger på hva man bør tenke på for å gi gode svar. Her er noen råd for å fylle de pinlige pausene. Derfor kommer du aldri lengre enn til intervjuet Hvis du har vært på flere jobbintervjuer uten å få napp, er det da deg det er noe galt med?


Du kan aldri være for godt forberedt til et jobbintervju. Les relevant informasjon som årsrapport, nettsider og spør deg for. Hva er viktig for dem? Tenk gjennom hva du vil svare på typiske intervjuspørsmål.


Forbedringspotensiale jobbintervju

Ta med deg utlysningsteksten, CV, søknad og egne notater i intervjuet. Det er vanligvis fra 1-intervjuere. Bruk forberedelsestiden godt, så slapper du bedre av under intervjuet.


Alle har sider ved seg de trenger å jobbe med. Allikevel opplever vi at mange kandidater blir tatt litt på sengen når de får dette spørsmålet. Har du nok selvinnsikt til å kunne vokse i jobben? Du bør kunne nevne sider ved deg selv du kan bli bedre på profesjonelt.


Forbedringspotensiale jobbintervju

Forbered gjerne noen gode. Og har du vært lat, rigid og rotete i alle jobber du har hatt, eller har dette variert? De gangene jeg har vært på jobbintervju , så har jeg forsøkt å svare noe som også kan være positivt. For eksempel at jeg kan blir for ensporet når jeg får en oppgave, og ikke klarer å konsentrere meg om andre ting før den oppgaven er løst.


Eller at jeg ikke er så flink på small-talk ved kaffeautomaten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg