torsdag 16. november 2017

Fiskekaker og ris

Fiskekaker av fersk torsk med salsa og ris. Tidsbruk minutter. Legg oppskrift i handlelapp. Vi liker litt annerledes varianter med fiskekaker , kjøttkaker ol. Denne med ris og rødkål er fin.


Husk å bruke skikkelige fiskekaker med smak, helst nylagde.

Vi er opptatt av å håndtere dine personopplysninger på en trygg og sikker måte. Les mer i våre betingelser og i vår personvernerklæring. Redaktør: Ine Møien.


Stekt ris med strimlede fiskekaker. Jeg tok en tur i min frosne kjøkkenhage og fant babygulrøtter, bønner, erter og mais. Jeg tok de klassiske elementene fra stekt ris med chili og slik ble resultatet. Ris og soyasaus er det mange barn som liker, så her er det bare å tilpasse!


Se oppskrift på KIWI.

Råkostsalat er en klassiker til fiskekaker. Lager du den av sesongens kål, epler, gulrot, purre og fennikel blandet med kesam, dijonsennep og appelsinsaft, får du en frisk og god salat som både små og store vil. Autentiske asiatiske fiskekaker er ofte servert med peanøttsaus, så det kan være et godt valg om du vil variere litt. Du lager peanøttsaus ved å varme opp del grovt peanøttsmør og del kokosmelk med litt soyasaus, limesaft og chili. Velg fiskekaker som inneholder mest fisk.


Hvis du lager hjemmelagde fiskekaker , inneholder også de ofte mer fisk enn kjøpte. Da kan du også velge å smaksette fiskekaken etter eget ønske. Du kan for eksempel tilsette hakkede urter og krydder som spennende smakstilsetninger til fiskekakene.


Nystekte, hjemmelagde fiskekaker smaker kjempegodt, og er en ypperlig måte å servere fisk på. Her får du dem med en deilig karristuing og stekte poteter, men det er ingenting i veien for å nyte fiskekakene mellom et godt burgerbrød eller i en fiskewrap. Skrell og del to gulrøtter i litt tynne skiver. Snitt en neve sukkererter i tre.


Kok opp litt vann med en klype grønnsaksbulong i. Kok i et par minutter, ha i en klatt smør og smak til med salt, pepper og litt muskat. Det er også en super rett for å bruke opp rester av kokt ris , grønnsaker og pålegg, eller andre rester av kjøtt. Og den kan til og med lages av stort sett all salgs fisk.


Så den oppskriften du får her er egentlig en grunnoppskrift som du kan variere i det uendelige og tilsette akkurat den smaken du måtte ønske. Tilbehør til fiskekaker.

Hva du serverer til dine hjemmeblandete og hjemmelagde fiskekaker er en smakssak. Finhakk aspargesbønner og bland inn i farsen. Form farsen til små fiskekaker og stek i olje til de er gjennomstekte og gyllen, ca. Bland sammen ingrediensene til salaten og la den stå og trekke i minutter. Vi svarer på spørsmålene dine, og tar i mot kommentarer og forslag.


Se hva du finner på butikken, eller fisker selv, og bland sammen til dine egne hemmelige fiskekaker ! Du trenger bare fisk, noe å binde det sammen me krydder og noe å spe det med. Velg mellom en helt tradisjonell fiskekakemiddag med grove seikaker servert med smørsurret løk, kokte poteter og dampede grønnsaker â eller trå til med noe litt nytt i form av fiskefrikadeller i pitabrød med hvitløkdressing. Sett stekeovnen på 2grader.


Skrubb potetene godt og skrell gulrøttene. Del blomkålen og brokkolien i små buketter. Skjær dem i skiver på ca. Fordel grønnsakene i bunnen av en ildfast form. Hjemmelagede fiskekaker sto hyppig på middagsmenyen i mitt barndomshjem, og ofte var hele familien engasjert i prosessen.


De to yngre brødrene mine og jeg var ofte ute på sjøen og fisket, pappa sløyde fisken, mens mamma skrapte og skrapte fiskekjøttet og stekte flere titalls fiskekaker på det enkelt utstyrte hyttekjøkkenet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg