mandag 17. november 2014

Sår hals lenge

Kjapt og lekende lett å booke med. Bestill nå og betal ved utsjekking. Enkel og trygg nettbooking. Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar.


Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg? Pasienter med sår hals skal vanligvis behandles symptomatisk uten antibiotika. Det er derfor som regel ikke nødvendig for pasienter med sår hals å oppsøke lege. Har gått med litt sår hals i snart mnd. Kan vera heilt fin i opptil ei veke, men så kjem det tilbake.


Har ikkje feber, hovne mandler eller ømme lymfeknuter på halsen. Halsen ser litt rød ut i perioder. Et par ganger til dagen begynner eg å nyse og blir tett i nesen.


Sår hals lenge

Andre årsaker til sår og vond hals. Ifølge Norsk legevaktshåndbok kan en rekke sykdommer være årsaken til sår og vond hals : Kyssesyke, kalles på fagspråket mononukleose. Symptomer kan være slapphet, feber og hodepine, sender halssmerter.


Starter ofte med feber, sår hals og svelgesmerter. Som oftest er sår hals ledd i en halsbetennelse, oftest på grunn av virus, av og til på grunn av bakterier. I sjeldne tilfeller er sår hals uttrykk for en alvorlig lidelse. Som regel har man da også andre symptomer i tillegg.


NO: Å gå med sår hals er utrolig irriterende, og noen ganger går det så lang tid at det føles som om det overhodet ikke kommer til å gå over. Man tenker gjerne på den såre halsen som en vinterplage, men vi har nok alle fått med oss at dette kan dukke opp når som helst, og gjerne når det passer dårligst. Sår hals - kjerringråd Sår hals. Ofte kan det være kløe i halsen i tillegg. Ofte får man sår hals i forbindelse med en forkjølelse.


Av og til kan det gå. Les mer om sår hals. Egg er lette å fordøye, og gir deg både protein og viktige næringsstoffer. Eggehviter er bra mot hevelser og sår hals , så lenge du unngår krydder.


Sår hals lenge

Salvieplanten har mange medisinske egenskaper som har blitt brukt i hundrevis av år for å lindre symptomer slik som forkjølelse. I de fleste tilfeller gir plagene seg i løpet av et par dager til en uke. Slimhinnene hovner litt opp og det kan bli vondt å svelge. Dersom du har så vondt i halsen at det er vanskelig å svelge tabletter kan du bruke mikstur eller stikkpiller. Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter.


Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Har du sår hals , pustevansker, dårlig allmenntilstan kraftige halssmerter eller symptomer som har vart i mer enn en uke, bør du oppsøke lege.


Sår hals lenge

Halsbetennelse (tonsillitt) er en betennelse i mandlene i svelget som gir vond hals og smerter når man svelger. Kald drikke og is kan virke lindrende på sår hals. Halsbetennelse går normalt over av seg selv i løpet av en uke, men det kan være nødvendig med antibiotika for å bli frisk dersom bakterier er grunnen til. Lenge bør en sår hals , og er ikke hva de skal gjøre enn å behandle smerte. Vanligvis hastigheten på utvinning av en forkjølelse eller viral infeksjon avhenger av immunsystemet til pasienten.


Hvis kroppen er i stand til raskt å utvikle spesifikke og uspesifikke faktorer som beskyttelse mot bakterier, sykdommen er svært rask. Initial slapphet, hodepine og feber, senere halssmerter. Kraftig forstørrede tonsiller med gråhvitt belegg. Initialt sår hals , svelgsmerter og feber, forstørrede erytematøse tonsiller med pusspropper. Sår og vond hals - hva kan årsaken være?


Hvis man har med feber over 3grader, fravær av hoste, hovne lymfeknuter, hvitt belegg på mandlene med rød og sår hals er streptokokkinfeksjon mer sannsynlig og legekontakt anbefales. Tonsillitt gir sår hals som varer i flere dager og det kan gjøre vondt ved svelging. Har du hovne lymfekjertler kan de ofte kjennes som kuler under kjeven og på halsen. Barn har ofte feber.


Kikker du inn i halsen kan mandlene være dekket med hvitt belegg eller hvite flekker. Med hovne slimhinner i halsen kan det være vondt å svelge og snakke. Det tar fra et par dager til rundt en uke før du er kvitt sårheten i halsen – men prøv disse rådene for å lindre plagene og for å bli raskere frisk.


De har også en del andre ting felles, som tett nese, sår hals og hodepine. Og en uimotståelig trang til å holde sengen. Folkehelseinstituttet forklarer at du kan smitte andre med influensa allerede dagen før symptomene viser seg, og du kan være smittsom i tre til fem dager. En huskeregel er at man har smitten så lenge man har feber. Reseptfrie smertestillende midler som ibuprofen eller paracetamol kan lindre smerten ved sår hals.


Disse kan kjøpes på apotek eller i butikk. For barn kan det være enklere å ta stikkpiller eller legemidler i flytende form. Lengre tids bruk av ibuprofen kan irritere magen og gi sår eller blødning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg