søndag 16. november 2014

Brun mensen i starten

Brun utflod i starten av menstruasjonen kan skyldes at livmoren kvitter seg med rester av slimhinnen i livmorhulen (endometriet) i fra forrige menstruasjonssyklus. Jeg får bare blod når jeg tørker meg, er det mensen ? Og hvorfor er det brunt ? Har brunt blod mot slutten av mensen , er det normalt? Ikke vanlig mensen på mn siste brunt blod.

Er det normalt at blodet er brunt når man har mensen ? Dette er min første mens og jeg har lest at den pleier å være rød i starten og brun i slutten, min mens er da brun nå i starten. Inne i livmoren er det en slimhinne som blir bygget opp under en menstruasjonssyklus slik at den blir full av blodrikt vev. Men lurer på en ting ang dette, da jeg fikk brun mens sammen med rosa utflo ca 4dager før forventet mens. Etter det har den vært brun med rødt i, men ikke helt rød heller. Jeg vurderte å ta en test, da jeg har vært med min forlovede, men valgte å vente da jeg tror dette bare er en litt unormal mens.


Jeg går på p piller ( mercilon) og det siste halvåret har mensen og sykluser vært helt rar.

Med blanding av blod og brun slimete gøsj. Denne brune slimete tingen kommer og går når den vil og jeg skjønner ikke hva det er. Blødning mellom menstruasjonene kan skyldes hormoner, betennelse eller kreft.


Hos de fleste kvinner kommer menstruasjonen nokså regelmessig, men det er normalt at den varierer opptil fem dager fra gang til gang. Lurer på om fargen på mensen kan ha sammenheng med sopp eller er det vanlig å ha den fargen på mensen , evt om jeg kanskje ikke har hatt sopp men har en annen kjønnssykdom? Bortsett fra tegningsblødning som tegn på prematur fødsel hvor man kan gi rihemmende medikamenter for å stoppe fødselen, er det lite man kan gjøre for å stoppe en blødning. Ved morkakeløsning må man forløse barnet.


Men andre blødninger kan man ikke gjøre noe me annet enn å ta det med ro og unngå samleie mens blødningen varer. Ikke så kjært barn har mange navn. Mensen , Tante Rø Uka, Perioden. I det siste har mensen endelig kommet litt frem i lyset, blant annet med den blodferske norske boken om mensen.


Solfaktor er det beste i Norge, mens i sydligere land bør man bruke eller høyere. Høyere solfaktor ryktes å gi en mer langvarig og dyp hudfarge enn lav eller ingen solfaktor. Det vil ta lengre tid å bli brun , men du vil være brun lenger utover vinteren.


Forrige søndag,altså for en uke siden fikk jeg plutselig se litt brunt blod på papiret når jeg var på do.

Hadde ikke kjent noen tegn til mensen før dette,noe jeg pleier å gjøre;blir oppblåst,mensmurringer osv noen dager før. Var på do jevnlig å sjekket,og det kom mer og mer,men fortsatt bare brunt gammelt blod. Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner. I dag er jeg akkurat ferdig med uke og i går kveld kom det brun utflod.


Ble naturlig nok litt bekymret, men snakket med en jordmor og en venninne som nettopp har født og ble litt beroliget. Jeg har ikke vondt eller noe sånt. Det fortsatte i dag morges, men det har ikke kommet noe særlig mer si. Menstruasjon, ofte bare kalt mens eller mensen , er en månedlig blødning fra livmoren hos jenter og kvinner i fruktbar alder som ikke er gravide.


Menstruasjonen er en del av menstruasjonssyklusen, som er en fysiologisk syklus, det vil si et regelmessig gjentatt forløp i kroppen, som er styrt av kjønnshormoner. Kreft i livmoren Hva er kreft i livmoren? Livmoren er en muskel med et slimhinnebekledt hulrom. Frem til overgangsalderen bygges slimhinden opp hver måned og avstøtes under menstruasjon,, med mindre du har blitt gravid i mellomtiden.


Mens en gravid kvinne bør konsultere fagpersoner dersom hun begynner å blø, er situasjonen annerledes for en kvinne som nærmer seg overgangsalderen. Dersom en kvinne selv skjønner at det er uregelmessige menstruasjoner hun har, og ikke irregulære mellomblødninger, er det ingen grunn til å oppsøke lege.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg