onsdag 12. november 2014

Kjernetemperatur ribbe

Hvis du følger disse enkle stegene, vil julemiddagen være reddet i år også. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter.


Hellstrøms perfekte ribbe Dette er mesterkokk Eyvind Hellstrøms oppskrift på ribbe. Oppskriften er like enkel som den er genial. Bruker du steketermometer er ribben ferdig ved grader kjernetemperatur.

Hvis svoren ikke er sprø når ribben er ferdigstekt, stekes den nederst i ovnen ved 2grader med grillelementet på. Nå vil svoren blåse seg opp og bli sprø. Pass på at svoren ikke brenner seg. Unn deg en ribbe av god kvalitet, gjerne en økologisk ribbe hvis du har muligheten til det. Sjekk at det er godt med fett under svoren og at ribba er godt marmorert med fett mellom kjøttlagene.


Det er lettere å få til sprø svor på ribber som har nok fett, så ikke kjøp den magreste ribba. VERDENS BESTE RIBBE heiaespen Det er med ribbe som med det meste annet her i livet. Gi det litt ekstra tid og kjærlighet og resultatet blir så uendelig mye bedre.

Ekstremt saftig kjøtt og svor så porøs at selv de tannløse blant oss kan nyte den. Steketiden vil variere fra ovn til ovn, størrelsen og temperaturen på stykket, (det beste er å la kjøttet få romtemperatur før du steker det), og hvor kraftig kjøttet er brunet på forhånd. Vi anbefaler derfor at du bruker et steketermometer. Husk at kjernetemperaturen øker med av steketemperaturen når du legger kjøttet til å hvile etter steking. Dvs at dersom du steker et lammelår på 1grader og skal ha grader i kjernetemperatur , så ta det ut når det er grader og pakk det i folie.


Har du en uvanlig tynn ribbe (2-cm) vil den helt sikkert oppnå en høy kjernetemperatur , ca grader etter første timen i ovnen. Derfor kan den få en time mindre på graders-etappen. Legg ribba i langpanna med svoren opp. Legg en asjett (oppned) under, slik at ribba er litt høyere på midten (da renner det smeltede fettet bort). Det er viktig at ribba er noenlunde like høy på begge sider for å få et jevnt og pent resultat.


Du kan også bruke en ball av folie til å støtte opp ribba. Denne oppskriften på ribbe gir gode tips til hvordan du skal få til sprø svor. Julemat for flest nordmenn. Men fortreffelig favoritt hele året.


Trenger lengre steketid enn tynnribbe. Se tips for å få den beste ribba med sprø svor og hvor mye ribbe du bør beregne per person. Se video og bilder som viser trinn for trinn.


Linker til oppskrifter på tilbehør.

TYNNRIBBE er ribbe uten kotelettkam. Det vanligste er å tilberede den med svor, uten svor blir den litt magrere og oversiden kan smøres inn med sennep eller gnis inn med urtekrydder. Tynnribbe blir også kalt flatribbe.


MIDTRIBBE er ribbe med kotelettkam. De jeg vil frem til er de som kun spiser ribbe til jul. Kjære leser, jeg forstår at du blir satt ut av dette, jeg ble det selv når jeg fant ut at disse snålingene lever blant oss dag etter dag. Sannsynligvis har de sittet ved siden av deg på trikken, stått bak deg i kassa.


Guide til perfekt ribbe. Med sprø svor selvsagt. Et godt resultat starter med råvaren. Det er også en fordel om dette fettlaget er jevnt fordelt.


For å få sprø svor er det viktig at ribba har endel fett! Norsk gris er mager. Hvis ribba ikke er rutet opp må du gjøre dette. Steketid: Den jeg stekte igår var på kg, med en kjernetemperatur på -da den ble satt inn ovnen.


Det tok time og minutter før steketermometeret viste grader. En mindre eller en romtemperert stek blir ferdig raskere og omvendt med en større eller kaldere. Her er en måte å grille ribbe på, som gir gode resultater og tomme tallerkener.


Jeg har i mange år grilla ribbe hele året, det går lite ribbe i jula kan man si. Jeg bruker å kjøpe så store ribbesider som mulig, det er viktig å ikke kjøpe mager ribbe , det gir dårlig resultat. Ribba skal være med god fettrand.


Del den i to på langs og skjær nesten gjennom. Skjær bena av ribben. Brett ut ribben til et langt stykke. Bland sammen salt, nellik, pepper, allehånde og ingefær, og gni inn i kjøttet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg