onsdag 5. november 2014

Cyste på lungen

I de fleste tilfeller er denne type masse godartet og ofte forårsaker ikke noen merkbare symptomer. Når en pulmonal cyste er diagnostisert, er det vanligvis som et resultat av rutinetesting for en annen medisinsk tilstand eller bekymring. Opdages ofte rent uheld , disse cyster er ikke altid kræft.


Ofte oppdaget rent ved et uhell, disse cyster er ikke alltid kreft. Kirurgisk fjerning av svulstvev i lungene gjøres i den hensikt å helbrede pasienten. De fleste av dem er faktisk funnet å være godartet (rundt prosent).

Vanligvis fjernes minst en lungelapp (lobektomi). Hos pasienter med redusert lungefunksjon gjøres enkelte ganger en mer begrenset kirurgisk fjerning – kilereseksjon eller segmentreseksjon. Dersom kreftsvulsten omfatter mer enn en lapp er det nødvendig med fjerning av to lungelapper (bilobektomi) eller. En hydatid cyste er en lomme på innsiden av kroppen fylt med larveformer Echinococcus ormer.


Cysten utgjør en trussel for helse i vertsorganismen på en rekke måter, og typisk må fjernes kirurgisk og behandlet med kjemoterapi, hvis den er identifisert før den brister. Feber kan forekomme på grund af en kræft cyste som følge af en immunsystemet reaktion på cyste. Feber normalt ikke ledsage lunge cyster , indtil kræften har spredt sig til andre organer.


Træthed Træthed kan være ekstreme , når en kræft cyste er til stede i lungerne. Træthed i forbindelse med lungekræft ikke bedre med resten.

Femårsoverlevelse på og tiårs overlevelse på er rapportert etter kirurgisk behandling av maligne fyllodetumorer. De fleste metastaser utvikles uten at det kan påvises lokalt residiv. Oftest metastaserer tumor til lunge , skjelett eller abdominale viscera. Histologisk inneholder de bare stromaelementet av tumor. All informasjon på NHI.


Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege. NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til. Hvis den sitter langt ute i lungen , kan den vokse lenge før den gir noen symptomer, og oppdages derfor ofte seint i forløpet. Hvordan stiller legen diagnosen?


Legen får mistanke om lungekreft ut fra sykehistorien, dvs det som pasienten forteller legen om symptomer. På bakgrunn av dette, vil legen rekvirere røntgenundersøkelse av lungene. Hei, Min far har for ca mnd siden påvist en skygge (2-3cm) på lungen (røntgen, ct og pet). Pet viser en kul med aktivitet. Derfra har han tatt bronkoskopi tre ganger (Ringerike, Drammen, Riksen) uten at de klarer å ta en vevsprøve.


Flekker på lungene eller lunge knuter er enten godartet eller kreft. Hvis en nodule er godartet, gjør man ikke trenger å gjøre noe med det. Det kan ha dannet på grunn av en infeksjon i lungene , som har oppklart.


Akkurat som en skorpe skjemaer på en hud sår, en lunge nodule eller spot skjemaer på en lunge såret.

Lungeatelektase påvises på et røntgenbillede af lungerne. Kikkertundersøgelse (bronkoskopi) vil ofte være nødvendig for at afsløre svulst, slim eller fremmedlegeme. Behandlingen må rettes mod grundlidelsen, som ofte er lungekræft. Slimpropper kan løsnes under lungefysioterapi, således at lungen udfoldes. En cyste er en aflukket sækformet struktur, som indeholder væske, gas eller geléagtigt materiale.


Et andet kendetegn er, at cyster ikke er en normal del af det væv, som de har “besat”. Cyster er almindeligt forekommende og kan opstå hvor som helst på kroppen på mennesker i alle aldre. Jeg har operert meg for cyste i eggstokk så jeg vil anta du får kikkhullsoperasjon. Du får narkose, magen blåses opp med en gass slik at de fører et apparat gjennom navlen slik at de kan fjerne cysten.


Mye tryggere slik at de ikke må skjære opp større deler av magen. Du blir innlagt ett døgn på sykehuset. Disse symptomene kan være tegn på andre tilstander og ikke nødvendigvis kreft.


Kreftforeningens råd er at dersom symptomene varer over tre uker, bør du kontakte lege. Det ligner på flytende sjokolade. Dermoidcyster eller teratomer inneholder ulike substanser som hår, talg, kjertelvev, tennner etc. Corpus luteum cyste er en bldofylt cyste som er oppstått etter eggløsning. Diagnostikkav cyster på eggstokkene.


Symptomene kan noen ganger gi mistanke om diagnosen. Men det er først og fremst ved legeundersøkelsen at legen gjør funn som kan tyde på svulst eller cyste i eggstokken. Jo større de er, jo lettere er det å oppdage. Ganglion sitter ofte på håndbaken, men forekommer også på innsiden av håndleddet og på fingrene.


I sjeldne tilfeller oppstår også ganglion i føtter og ankler. Ganglion er en forholdsvis vanlig tilstan spesielt hos kvinner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg