mandag 3. november 2014

Småkaker med eggeplommer

Gi dem et lite trykk med fingeren midt på hver kule, for å trykke kakene litt ned. Stek kakene midt i ovnen i cirka minutter. Ikke åpne opp ovnsdøren de første minuttene! Av erfaring vet jeg at de blir kastet hvis jeg ikke finner på noe FORT.


Småkaker med eggeplommer

Noen som vet om småkaker e. Hva gjør jeg med eggeplommer? Har masse eggeplommer. Hver kule legges på smurt stekeplate eller bakepapir og trykkes litt flate. Fine småkaker å bake for å få brukt eggeplommene som blir til overs fra fra kransekakebaking og annet. Løsningen er selvsagt å finne gode ting hvor du bare trenger eggeplommer og ikke eggehviter.


Men, om noen lurer: Ja, du kan fryse ned eggeplommer. Men, nå til oppskrifter med eggeplommer. Her er oppskriften som er både enkel, rask og som gir smakfulle småkaker. Ingredienser: 1gr mandler 1gr hasselnøtter ts vaniljesukker eller frøene fra en halv vaniljestang 2g melis 3-eggeplommer.


Småkaker med eggeplommer

Fremgangsmåte: Mal mandler og hasselnøtter. Pisk eggeplommene før du blander dem med. Rør smør og melis hvitt og luftig. Rull pinnene først i eggehvite og deretter i en blanding av sukker og kanel. Moren min er ellevill etter denne formkaken.


Kaken ser tilsynelatende ordinær ut, men når du tar en smakebit skjønner du at mye smør, eggeplommer og kremfløte faktisk gjør en forskjell. Serveres gjerne sammen med krem og hermetisk frukt eller bær. Etter min mening er Gullkake selveste vinneren blant alle formkaker!


Pisk dette sammen med mykt smør til en jevn masse. Tilsett melis og eggeplommene og pisk videre. Form deigen til kuler. Legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.


Trykk ned en skålded mandel i hver kake. Rør sammen eggeplommen og litt vann og pensle over kakene til slutt. Røren kan legges på bakepapiret med skje eller du kan sprøyte de ut slik som på bildet. Jeg bruker en stor stjernetip med ca 1. Det er ikke alle som har slikt utstyr, men det er greit å ha , for det kan også brukes til cupcake pynting og andre kremkaker. Topp med ost, og steik først på svak varme i en dyp stekepanne med lokk, før du mot slutten tar av lokket og stapper hele greia i stekeoven for å få osten lett gyllen.


Småkaker med pistasjnøtter. De rulles til kuler på størrelse med valnøtter. Ingredienser 3g hvetemel 2g kaldt smør 2g sukker eggeplommer eggehvite til pensling.


Kanelpynt ss sukker ss malt kanel g usaltede pistasjnøtter. Smuldre sammen mel og kaldt smør med kjølige fingre i en skål til det blir en finkornet masse. Så lager du den gule kremen: Start med å ha eggeplommer pluss et egg i en tykkbunnet kasserolle sammen med fløte, vanilje og sukrin. La dette få et lite oppkok til det begynner å tykne mens du rører hele tiden.


Bland til slutt i hvetemelet. Sett det så et kjølig sted for å avkjøles. Nå kan du vispe smøret til det blir hvitt. Lage seinere, i påsken. Da er det lov med sånn kos.


Fant også en oppskrift på egge-plomme skum kake (fritt oversatt) som mange brukte til å bli kvitt eggeplommer etter å ha laget Angel food cake som jeg lagde i går. Skal ha gjester på lørdag så da blir det skumkake med is vedsiden av. Fryse eggeplommer er for kjedelig. Denne smørkremen fremstod litt skummel i starten, men jeg har nå laget den mange ganger, og den er virkelig en deilig krem å ha i reportoaret. Kremen kalles også en klassisk fransk smørkrem.


Småkaker med eggeplommer

Den lages med eggeplommer , varm sukkersirup og romtemperert smør. Press de kokte eggeplommene gjennom en sil, og pisk sukker, kokte, og rå eggeplommer til eggedosis. Settes med ts på bakepapirkledd plate.


Stekes i 1C, i minutter - eller til de er gylne. Gul kreeggeplommer ½ dl fløte 2gr sukker ½ ts. Kokes til det tykner. Når det er kaldt røres 3gr meierismør inn i grøten vha en mikser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg