fredag 21. november 2014

Barnetrygd beløp 2018

Kravet om tilbakebetaling etter dette leddet er begrenset til det beløp som er i behold når vedkommende blir kjent med at utbetalingen var feilaktig. Et beløp som blir krevd tilbake etter første led kan enten dekkes ved trekk i fremtidig barnetrygd eller innkreves etter bestemmelsene i bidragsinnkrevingsloven. Som regel dekkes prosent av dokumenterte utgifter opp til maks beløp (utgifter til dagmamma, barnehage, osv.). For både a) og b) kan NAV gjøre unntak fra vilkårene som ellers kreves oppfylt. Utvidet barnetrygd.


Dette gjelder ikke for samboere med felles barn. Har du ett barn får du likevel barnetrygd som om du hadde to, nemlig 25. Hensikten er å bedre barnefamilienes økonomi og å kompensere foreldrene for deler av utgiftene til forsørgelse av barn.


Enslig mor eller far kan i tillegg få utvidet. Særfradrag med halv sats forutsetter at utvidet barnetrygd er delt. Hvis fradraget er feil eller ikke står i skattemeldingen.


Det gis et tillegg på 3kroner per måned for barn opp til fylte år. Denne økningen gjelder fra 1. Barnetrygd er skattefri inntekt. Les mer om barnetrygd.


Hytte som står til disposisjon til de ansatte er skattefri. Husk å logge ut når du er ferdig. Har du to eller flere barn som du mottar barnbidrag for, får du automatisk også et flerbarnstillägg.


Beløpets størrelse avhenger av barnets alder, hvor lenge du har tjent opp rett til danske familieytelser, og din og din eventuelle ektefelles inntekt. Du skal ikke endre forhåndsutfylt beløp selv. Lånetransaksjoner er ikke medregnet i tallene.


Justeringen skjer etter endringene i grunnbeløpet. Dette er et eksempel på hvordan tidligere lønnsinntekter blir oppjustert med G. Hvis du ikke sender inn dokumentasjon blir det brukt stipulerte beløp på feks husleie. Kanskje har du egentlig høyere boutgifter enn dette.


Klage på for høyt trekk. Hvis trekket er satt for høyt er det viktig at du så snart som mulig klager på trekket - slik at trekket blir riktig justert fremover. Du kan få barnetrygd fra måneden etter at barnet er født, eller fra måneden etter at vilkårene er oppfylt hvis retten til barnetrygd oppstår på et senere tidspunkt. Fra tid til annen kommer debatten om behovsprøving av barnetrygden opp. Argumentasjonen bak behovsprøving er at det er urimelig at husholdninger med høye inntekter skal få barnetrygd , og at en mer målrettet barnetrygd ville kunne brukes til å øke inntekten til lavinntektshusholdninger enda mer.


Det er flere argumenter mot en slik. Alle barn bosatt i Norge skal ha barnetrygd. Som enslig mor eller far kan man få utvidet barnetrygd. Satsen for utvidet barnetrygd er barnetrygd for ett barn mer enn forsørgeren bor med. Enslige forsørgere får barnetrygd for ett barn mer enn det de faktisk forsørger, men må søke om dette og dokumentere sin status som enslig forsørger.


Innloggede tjenester. Du kan logge på NAVs tjenester med ulikt sikkerhetsnivå. Med MinID kan du sende meldekort, bruke arbeidstjenestene, sjekke utbetalinger m. Med BankI BankID på mobil, Buypass eller Commfides kan du i tillegg søke om ytelser, skrive til NAV og motta meldinger fra NAV.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg