tirsdag 11. november 2014

Festmiddag som kan lages dagen før

Bestill nå, betal senere, gratis avbestilling, døgnåpen kundeservice på ditt språk. Budsjett til luksus, hoteller og hjem. Gratis avbestilling!


Det er klart eg kan ! Noen dager er det rett og slett ikke tid til lengre middagsforberedelser, men det betyr ikke at man ikke har lyst på en god og smakfull middag.

Ved å bruke litt tid dagen før til forberedelser, kan du ha middagen klar i kjøleskapet når du kommer hjem fra jobb eller skole. I en hektisk hverdag er det mange som foretrekker lettvinte, sunne middager som kan lages i løpet av en halvtime. Da kan det være et godt tips å lage maten dagen i forveien. Da har man alltid noe for enhver smak og kanskje gjestene smaker på noe de aldri har smakt på før. Og stort ja til dessert buffet!


Vil du ikke lage alt selv? Da ber du gjestene dine ta med seg en rett hver. Før gjestene kommer: 1.

I tillegg kan du vaske salat, skrelle grønnsaker, kutte kjøtt og fisk i passe størrelser. Ris og pasta inneholder bakterien bacillus cereus som kan bli farlig hvis maten blir stående i romtemperatur over lengre tid. Derfor er det lurt å koke ny ris eller pasta til middag hvis du skal servere en gryterett som er laget et par dager i forveien.


Sørg for at du har god oppbevaring til maten før du begynner å lage middagene. Disse kan lages klar dagen før , og varmes minutter på 1grader i ovnen. Kylling- og cashewnøttsalat. Denne kan lages dagen før.


Vårruler (tar litt tid) Vårruller kan lages mange dager i forveien. Du kan fryse de ned og tine de en halvtime på benken før du steker de i olje. Ved å gjøre dette, skaper du også bedre plass til maten du kan lage i dagene før festen skal være,. Jeg synes det er greit å tenke at jeg har maks en eller to ting som skal lages i ovnen.


En annen løsning kan være å kjøpe rå kyllingvinger, og steke de i godt krydder dagen i forveien for så å varme opp før servering. Her er det fritt fram for å dandere på fat og i skåler. Og nå som mai står foran oss er det flere anledninger til dette.


Koldtbord er veldig greit når man skal lage mat til mange siden det meste kan lages ferdig på forhånd. På den måten får du mulighet til å være gjest i ditt eget selskap. Når alle skal ut og feire, er det perfekt med festmat som kan lages dagen før SUPER MAT: Kald laks med pepperrotrømme.

Smaker godt og kan lages dagen før dagen. Mini-pavlova med jordbær og vaniljekrem Alt som er gjort er bra. Når gjestene er klar for dessert er det bare å legge på en klatt vaniljekrem og bær.


Kan lages klart en- to dager på forhånd- eller lage et lager og putte i frysen. Så kan du ha salat ved siden av. Forskjellige paier. Her går det en del ferdigposer med salat, som peppes opp med en halvmåne fetaost, litt oppskåret eple, pinjekjerner eller hva vi.


Du kan tilsette litt mer vann om nødvendig, men ikke la gryten bli suppe. Ha i chilisaus og meljevning. Kok opp og la gryten fortsette å småkoke videre i et kvarter. Smak til med salt og pepper. Serveres med poteter og et persilledryss.


Tips: Dersom du lager retten dagen før , så kan du også koke poteter dagen før. Pavlovabunnen bør stå mørkt og tørt, så oppbevar den gjerne inne i en kald komfyr uten å dekke den til. Marengsbunnen kan du lage opptil en uke i forveien.


Vaniljekremen kan du lage opptil dager i forveien og oppbevare i kjøleskapet, men ikke anrett kaken før rett før servering – ellers risikerer du at marengsbunnen blir bløt. Mens noen jubler, er det nok andre som gjør det motsatte. Nå som alle julegavene skal kjøpes inn, har man heller ikke lyst til å bruke en formue på tapasretter. Han liker at alt kan lages ferdig dagen før.


Men her kan folk bruke den. Skal ha et spesielt besøk (nei, ikke mannebesøk!) mandag kveld etter at ungene er i seng og har ikke mer enn et kvarter - en liten halvtime på meg til å mekke noe spiselig. Vedkommende kommer rett fra jobb og er sikkert sulten.


Noe forslag til en pai jeg kan lage dagen før og evt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg