torsdag 6. november 2014

Hvor sitter nyrene

Finn Nyresmerter Ryggsmerter. ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Rundt hver av nyrene er det rikelig med fett som beskytter og støtter.


På nyrenes mediale, konkave side sitter det traktformede nyrebekkenet (pelvis renalis) for å fange opp urinen som ledes ut. De er på størrelse med en knyttneve. Den venstre nyren er litt større enn den høyre, fordi leveren krever mer plass på høyre side. For å finne nyrene kan du sette hendene dine på hoftene, og la dem skli opp til du kjenner de nederste ribbeina.


Det er verdt å merke seg at høyre nyre sitter noe lavere enn venstre grunnet leveren. Nyresmerter sitter ofte i flanken (på sidene av ryggen), men det stråler ofte ut i store deler av ryggen, mot magen og nedover til lysken. Om man banker på nyrene eller klemmer over dem så blir det verre.


Plasseringen av nyrene i kroppen er ikke veldig vanskelig å fastslå. Du kan føle hvor nyrene er, ved å trykke venstre eller høyre side, rett under. Smerter, nyrer -magen-kroppen Fysisk og mental helse. Verk i øvre del av ryggen er et annet symptom på nyreskader – det er det samme området hvor nyrene mer eller mindre er plassert.


Smerten kan utløses enda mer ved infeksjoner eller nyrestein. Dårlig konsentrasjon og svimmelhet. For lite oksygentilførsel til hjernen er et klart tegn på alvorlig anemi, men også nyresvikt. Som lever, nyrer er viktige organer når det gjelder å fjerne avfall fra kroppen.


Hver person har to nyrer , en på venstre i magen og en på høyre. Det sitter på nyrens konkave side, der også nyrearterien og nyrevenen finnes. Der er det også rikelig med løst fettvev.


Nyrer er viktig for reguleringen av salt og surhetsgraden i blo som normalt har en pH på – 39. Hvis steinen sitter fast i urinlederen, kan det bli aktuelt å gjennomføre en ureteroskopi. Da lages det ikke noe snitt i huden, og hjemreise blir sannsynligvis samme dag. Behandlingen skjer under lokalbedøvelse eller i narkose.


Legen fører et langt tynt instrument opp i urinrøret, videre inn i blæren og opp i urinlederne i retning nyren. Nyrene ligger på bakveggen i buken bak tarmene like ovenfor midjen, en på hver siden av ryggsøylen. Hvert nyre inneholder mer enn million ørsmå filterenheter som vi kaller nefroner.


Nyre dialyse er en livreddende behandling gis til mennesker hvor nyrene svikter. Dialyse kan være kort eller lang-tidsbehandling, avhengig av typen av nyresykdommer, og den er egnet til å motta en transplantert nyre. Det er to former for dialyse, hver med sine egne fortrinn og ulemper.


Hvor sitter nyrene

Her kan du få foretatt en røntgen- eller ultralydundersøkelse som viser hvor steinen sitter og omtrent hvor stor den er. Dette vil hjelpe legene til å vurdere hvilken måte steinen bør fjernes på. Hvis steinen er så stor at den ikke kan passere ved egen hjelp, eller hvis smertene ikke går over vil du bli henvist til et sykehus.


Nyresykdommen kan komme akutt, eller ha et mer snikende og gradvis forløp over flere år. Nyrebevarende operasjon (partiell nefrektomi) En liten svulst kan noen ganger opereres ut uten å fjerne nyren. Det avhenger av at svulsten ikke sitter tett ved nyrens blodkar og urinleder.


De to nyrene våre ligger på hver sin side av ryggsøylen. Ytterst består nyrene av en rødaktig nyrebark som omslutter den indre nyremargen. Hver pyramide er bred ut mot barken, mens spissen ender nederst i margen hvor den leder urinen ned i nyrebekkenet. Nyremargen inneholder pyramider.


Noen av de mer alvorlige årsaker til nyre smerte er nyrekreft, polycystisk nyresykdom, blokkert urin flyt, og blære spasmer. Ryggsmerter i nedre halvdel av en back er forårsaket av mange forskjellige ting. Trakk muskler er vanlig hvis du har problemer vridning, bøying, eller sitter.


Den høyre nyren ligger noe lavere enn den venstre, fordi leveren skyver den litt ned. Dette fungerer som støtte og beskyttelse. Nyrene er bønneformet, og hver nyre veier cirka 1gram.


Du kan godt leve med en nyre , fordi den andre friske nyren kan dekke kroppens behov.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg