onsdag 19. november 2014

Sykluslengde betyr

Hvordan finnes sykluslengde ? Syklusen regnes fra første blødningsdag i en menstruasjon til neste første blødningsdag (og ikke fra blødningen stopper til den begynner igjen!). Dersom første blødningsdag var 1. En syklus betyr noe som skjer regelmessig, gang etter gang etter gang. Første menstruasjons dag er første dag i syklusen, blødningen varer i alt fra 3-dager, litt avhening fra person til person. Sykluslengden kan også endes ettersom du blir eldre.


Dette betyr at den typen menstruasjonsblødning du opplevde da du var tenåring kan være forskjellig fra den typen du har i 20-, 30- 40- eller 50-årene. Menstrual sykluslengde betyr hele syklusen, inkludert eggløsning og menstruasjon. Noen ganger får dette problemet forvirret og tenke på menstruasjonssyklusen slik bare de dager da menstruasjonsblødning eller perioden oppstår.


Egentlig disse dager er bare begynnelsen, og syklusen avsluttes dagen før neste menstruasjon begynner. Hvis jeg slutter på p-piller, som jo gjør at jeg har en syklus på dager, skal jeg da telle dager fra FøRSTE dagen i menstruasjon, til neste første. Normal sykluslengde. Lengden på menstruasjonssyklusen varierer betydelig fra kvinne til kvinne. Hvor lenge follikkelfasen (den første delen av syklusen) varer, kan også variere fra syklus til syklus.


Har du et ønske om å bli gravi kan det være bra å ha sex ofte, helst annenhver til hver tredje dag. Få flere tips til hvordan du lettere kan bli gravid. Menstruasjon, ofte bare kalt mens eller mensen, er en månedlig blødning fra livmoren hos jenter og kvinner i fruktbar alder som ikke er gravide. Menstruasjonen er en del av menstruasjonssyklusen, som er en fysiologisk syklus, det vil si et regelmessig gjentatt forløp i kroppen, som er styrt av kjønnshormoner.


Syklus betyr sirkel og henviser til at det samme hormonmønsteret gjentas hver måned. Enkelt forklart betyr menstruasjonssyklus at kroppen produserer et egg, egget løsner og dersom det ikke blir befruktet av en sædcelle, skylles det ut av kroppen ved menstrasjon. En sykluslengde regnes fra første blødningsdag i en menstruasjon til første blødningsdag i neste menstruasjon. En gjennomsnittlig menstruasjonssyklus varer i dager.


Dette er individuelt fra kvinne til kvinne. Vi har nå vært prøvere siden januar 17. Jeg hadde de første månedene syklus på dager. En lutealfase på dager eller mer betyr som oftest at man har blitt gravid.


Nei, det betyr jo ingenting for babyen for termin blir jo justert på ordinær ul så babyen risikerer ikke å være lenger i magen enn nødvendig (noen må jo bli satt i gang over termin også). Men siden terminen (før ord. ul) beregnes fra første dag i forrige mens så kan det jo bli ganske feil i forhold til å komme inn på ul til riktig uke og sånn. LH-økningen, må du vite hvor lang din vanlige sykluslengde er. Dagen da menstruasjonen din starter (første dag med full blødning) er dag 1. Det betyr at befruktingen først skjer fem dager etter samleiet.


Mest sannsynlig betyr det at kroppen begynte å forberede eggløsning, men av en eller annen grunn ble ikke egget sluppet og kroppen prøver på nytt noen dager senere. I noen tilfeller kan flere perioder med fruktbart sekret, spesielt hvis du også har lav basaltemperatur og uregelmessig sykluslengde , være et symptom på stoffskifteproblemer som bør tas opp med lege. Kopiering av materiale fra Babyverden.


Babyverden har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg