mandag 24. november 2014

Verdens vanligste etternavn

Med over prosent av verdens samlede befolkning, hvor Kina er det mest folkerike landet, er det heller ikke rart at verdens mest brukte etternavn er kinesisk. Med drøyt 10millioner mennesker som bærer navnet som sitt etternavn , er Wang verdens vanligste etternavn. Dette er Norges vanligste etternavn. Her åpner verdens største innendørs skisenter.


Verdens vanligste etternavn er Wang. Devi er det nest vanligste etternavnet , delt av 69. Majoriteten av disse bor i India, bor i Norge. Etternavn : Mest brukte navn i Europa. Her er et morsomt kart som viser de mest brukte etternavn i hele Europa.


Som du ser er Hansen på topp i Norge, mens Andersson troner øverst i Sverige, og Jensen i Danmark. De mest brukte for- og etternavn. I Sør-Korea (og i Nord-Korea) skrives normalt etternavnet først, etterfulgt av et tostavelses fornavn, der siste stavelse starter med liten bokstav. Ingen innlysende forbilderOfte kan en populær person trigge en bølge av små med samme navn.


Liste over norske etternavn inneholder navn som forekommer flere enn 2ganger i Norge. Navnene trenger ikke å ha en historisk bruk i Norge, da etternavn brukt av innvandrere vil listes sammen med andre. Statistikken er oppdatert 23. Navnestatistikk og navnesøk på fornavn og etternavn. CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet.


Det vanligste etternavnet i verden er bokstaver langt og inneholder vokaler og konsonanter. For info som ikke er relatert til kryssor så kan du slå opp det vanligste etternavnet i verden i ordboka. Noen etternavn er mer utbredt enn andre.


I Norge, for eksempel, er Hansen det vanligste etternavnet , tett fulgt av Johansen og Olsen. Hvilket etternavn tror du har størst utbredelse hos söta bror? Hvis du svarte Johansson kan du gi deg selv et lite klapp på skuldra.


I Danmark er Jensen det mest brukte etternavnet. Anne og Jan er i særklasse Norges vanligste første fornavn, sier Jørgen Ouren. Men tilbake til 70-tallet. Noen navn får oss rett og slett til å le, og ofte er det nok navn fra fortiden som har denne virkningen på oss.


Folk fniser av navn som de ikke syns er slik navn pleier å være. Mens folk åpenbart vil ha norske etternavn og gjerne etternavn som signaliserer tradisjoner langt tilbake i ti så er ingen av de vanligste fornavnene som blir gitt til nyfødte gutter og jenter av norsk opphav. Alle sammen er utenlandske. Mange nordmenn vil nok gjerne signalisere norsk kultur med navnet sitt.


Dagen organiseres av Den internasjonale kreftunionen, og formålet er å styrke den globale kampen mot kreft. Forebygging, tidlig behandling og livskvalitet for kreftpasienter er viktige temaer i denne kampen. Det finnes omlag 2forskjellige kreftformer. Dick uttalte sitt tyske etternavn som uzman, men vi vet bedre. Finn flere rare navn på.


Vet du om noen rare navn? Del det med våre lesere. Telefonkataloger kan brukes til å dokumentere at navn, særlig etternavn , har tradisjon i andre land. Når det gjelder etternavn , kan du som hovedregel velge fritt blant frie etternavn. Vær imidlertid klar over at ikke alle navn er frie.


Et etternavn regnes som beskyttet dersom 2eller færre personer i Norge heter det. For at du skal kunne ta et beskyttet etternavn , må alle som allerede heter det samtykke, sier kommunikasjonsdirektøren. Her kan du søke på fornavn og etternavn og finne ut hvor mange i Norge som heter dette og hvordan bruken av navnet har vært over tid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg