torsdag 20. november 2014

Krydder til helstekt kylling

Usikker på hva du skal ha til middag? Bli inspirert av denne retten med saftig, heltstekt kylling. En nydelig rett til grillkvelden din!


Helstekt kylling lager seg nesten sjøl i ovn, og denne oppskriften gir garantert saftig kylling ! Vi tar deg steg for steg til perfekt helstekt kylling.

Forvarm ovnen til 1grader. Legg en hel Stangekylling i en ildfast form, og pensle kyllingen med oliven olje eller romtemperert smør. Legg frisk basilikum og litt smør forsiktig under skinnet.


Hell i litt hvitvin eller vann i formen. Del en sitron i fire og legg et par av båtene inn i kyllingen og et par i formen. Knus krydderet i en morter eller kjøkkenmaskin, eller ha de på en fjøl og knus dem med undersiden av en tung gryte.


Gni kyllingen med krydder og smør.

Da blir kyllingen saftigere. Stek kyllingen i ovnen i omtrent time og minutter. Når du skal helsteke kylling , er et godt tips å fylle hjemmelaget urtesmør inn mellom skinnet og brystet. Det magre brystet får dermed god smøring under stekingen og resultatet blir saftig og kjempegodt. Brun kyllingen i smør i panne på alle sider.


Strø over godt med salt og pepper. Legg kyllingen på rist over en langpanne og stek ferdig i stekeovn ved 1grader – 1grader på varmluft – en god time, eller til steketermometeret viser grader. Når kyllingen stekes på rist, blir også undersiden sprø. Det er ikke stort annet å gjøre enn å skjære opp litt grønnsaker (her bruker jeg anledningen til å tømme grønnsaksskuffen for litt diverse rester) ha de opp i en stor ildfastform og legge en stor fin kylling opp på det hele.


Det er vel ingen som bare hiver en kylling i panna, sånn uten noe annet i tankene (nei, jeg snakker ikke om deg, Tore Trygve, og ikke om deg heller Freitas!). Kylling er verdens mest brukte kjøtt. Det er det magreste kjøttet vi har, samtidig som det er fullt av sunne proteiner. I tillegg er det også mat som er enkel å tilberede på kort tid. Med noen enkle triks kan du få både gjennomstekt og saftig kylling.


Dryss over paprika og spisskum- krydderet. La den hvile litt og del den pent opp og server med en deilig salat.

Bønnesalat: Finhakk rødløk, tomater, persille og vårløk. Bruker du steketermometer, så stikk det inn i den tykkeste delen av kyllingbrystet og stek kyllingen til termometeret viser ˚C. Ta kyllingen ut av ovnen og la den hvile mens du lager sausen.


Denne tiden kan variere fra ovn til ovn, og fra kylling til kylling. Da er den gjennomstekt, og fortsatt saftig. Sjekk ved å stikke en skarp kniv inn ved lårfestet. Det skal komme klar saft ut.


La kyllingen hvile mens potetene steker ferdig. For optimal Pakistansk middagsopplevelse må du ikke glemme nanbrød til å suge opp den gode sausen. Husk å sette av 5-timer om du skal lage yoghurtmassen selv.


Man kan jo prøve seg litt frem med urter også da, det er jo ikke sterkt, men har mye god smak. Hvitløk sammen med en del grønne urter i en marinade f. Finnes mye fine oppskrifter hvis du bare søker litt på nettet. Krydder og urter Det er en kunst å krydre riktig, men det kan læres ved å smake seg frem.


Her får du en enkel oversikt over hvilke smaker som passer til ulike råvarer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg