onsdag 26. november 2014

Havrelapper matprat

Havrelapper matprat

Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider, og informasjonskapsler som grunnlag for videreutvikling av våre tjenester og for å tilby relevant markedsføring. Om du velger å bruke matprat. Havrelappene er en dessert som alle kan lage og kan nytes med god samvittighet!


I begynnelsen av uken fant jeg en oppskrift på havrelapper som jeg hadde lyst å teste ut. Maria hadde for litt siden gjesteinnlegg på bloggen min om havremuffins, og den ble super populær. Velkommen til min lille matblogg ! Håper du finner litt inspirasjon her inne. Jeg ønsker å dele oppskrifter jeg har samlet opp gjennom årene, og oppskrifter funnet på nettet.


Her får du en superenkel oppskrift som kan serveres både baby, barn og voksne. Kokosmelk erstatter melka, noe som gjør at barn også under ti måneder kan spise disse lappene. Det er størrelsen det kommer an på. Lapper eller sveler kan kalles luftige pannekaker.


Havrelapper matprat

Start med å knuse havregrynene i en mikser slik at du får mel konsistens. Deretter moser du bananen og blander alt sammen til en fin røre. Stekes på middel temperatur, og ta deg god tid. Bland mel, natron og hornsalt og sikt det i eggedosisen. Rør alt til en klumpefri røre.


Rører med natron skal ikke stå og svelle, så du kan starte stekingen med en gang. Ida Gran-Jansen elsker pannekaker, og aller helst vil hun spise det til frokost hver dag. Med rimelige ingredienser og kort tilberedningstid er det også perfekt frokostmat for studenter. Jo modnere bananene du bruker er, jo søtere er de, og jo bedre blir pannekakene. Havrelapper med bær og yoghurt.


Havrelapper matprat

Oppskriften viser Ida i programmet. Har du lyst på noe ekstra kos i matpakka bør du prøve disse havrelappene med bær og vaniljeyoghurt. Mitt navn er Elisabeth og jeg er en 4-barnsmor fra Trøgstad. Jeg er ingen kokk, men trives på kjøkkenet der jeg kan koble ut hverdagsstresset litt. Blinis er små bokhvetelapper som passer perfekt til forrett, tapas eller snacks.


De kan toppes med mye forskjellig og ser lekre ut på store fat. Jeg lager ofte havregrøt til frokost. Som regel lager jeg alt for mye, og da pleier jeg å spare på restene i kjøleskapet.


Havrelapper matprat

Disse er kjempepopulære hos oss, og er et godt alternativ for å få variasjon. Da er det raskt å lage havrelapper til kvelds. En god oppskrift på pannekaker som passer for eggeallergikere.


Pannekakene kan gjerne stekes i en teflonpanne siden det da blir lettere å snu dem. Passer både for salt og søtt tilbehør. La deg inspirere av enkle tips som kan gjennomføres selv i en travel hverdag. Kos deg for hvert skritt du tar i retning av de mål du har satt deg.


Julemat - Helt Enkelt. Dette er boken Ida har gledet seg aller mest til å lage, en bok med hennes favorittjulemat. Her ivaretar Ida julehøytidens mattradisjoner, men tenker også nytt, alt blir gjort med hennes egen vri. Se barnas favorittprogrammer fra NRK Super.


Her finner du hele NRK Supers utvalg av serier, filmer og underholdning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg