onsdag 12. november 2014

Ribbe dampovn

Så godt som halve Norges befolkning spiser ribbe på julaften. Hvis du følger disse enkle stegene, vil julemiddagen være reddet i år også. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter.


Det betyr at kanskje så mange som tre av fire nordmenn spiser denne retten i løpet av julen.

Og alle disse menneskene drømmer om saftig ribbe og sprø svor når det først skal være. Et triks for å få saftig ribbe og sprø svor, er å dampe den først og deretter steke den. Har prøvd meg flere ganger med ribbe i dampovn uten å lykkes helt, det står mye rart på nettet. Tok ingen bilder, defor får dere nøye dere med et dagen-derpåbilde av restene som er klare for julelunsjen.


Det er ikke bare ribbe som blir bra i dampovn. Smalahove kan man også dampe! Her ser dere forresten teleskopskinnene, som gjør at du kan trekke ut hele stekebrettet før du løfter det opp.

Men mer om det senere. Veldig praktisk når man har stekeovnen under benken og ikke over (som jeg absolutt anbefaler å ha om man kan)! Mange som har dampovn bruker den lite, fordi de ikke vet hvordan man bruker den.


Til tilbereding av ribben har jeg tatt tips fra Arne, og hentet noen fra Bård Greni. Damping av pinnekjøtt, damping av ribbe før steking, “koking” av fisk, koking av poteteter og ris og damping av grønnsaker, er gode eksempler på hva dampovnen fungerer utmerket til. Hei, hvordan ser dampovnen din ut nå, etter å ha stekt ribba i den.


Vi gjorde dette,(i helt ny dampovn.) og dampovnen ble så fettete og flekkete. Har kjørt rens, og også kjøpt en annen rens for å ta flekkene, men bak ved vifta er det stygge brune flekker som vi ikke får vekk etter å ha stekt ribbe. Hellstrøms perfekte ribbe Dette er mesterkokk Eyvind Hellstrøms oppskrift på ribbe. Oppskriften er like enkel som den er genial.


MELD DEG PÅ NYHETSBREVET OG FÅ OPPSKRIFTENE I MAILBOKSEN. Unngå å bruke kokekaret for tilbereding av laks. Når du lager laks i en SteamBoost ovn med dampfunksjon, vil den skånsomme tilberedingen sørge for at laksen holder seg nydelig mør, og forhindre at fisken blir tørr.


Mange synes ribbe er i feteste laget, men de har ikke prøvd å langtidssteke den. Etter sju timer i ovnen er nemlig fettet borte, enten smeltet inn i kjøttet eller så ligger det i bunnen av pannen.

Ei ribbe som ikke er stekt lenge nok, er ikke go sier Brimi. Han damper ribba med svorsiden ned en times tid før han snur den og lar den så steke minst to timer på rundt 1grader. Juleaftenmiddagen er høydepunktet for mange. Litt på grunn av saftig ribbe og sprø svor og alt tilbehøret. Mest fordi vi samles rundt bordet med folk vi er glad i. Her finner du et asiatisk ribbekrydder hvis du.


Mikro er kjekt når man har små barn, ellers hadde jeg gått for dampovn. Dampovn eller ikke er laaaangt nede på listen over ting som avgjør hvor god maten blir. Jeg har blitt delvis avhengig av to stekeovner, dog. Lutefisk lages aller enklest i dampovn , det er en ren forglemmelse at jeg ikke har lagt ut dette tidligere.


Du kan når som helst melde deg av e-postlisten. På gamlemåten må man passe på at kjøttet ikke koker tørt. Det kan jo ikke skje på samme måte i en dampovn , men jeg måtte fylle på vann en gang i løpet av dampetiden. Det tok ganske lang ti over fire timer.


Om du skal lage ravioli har mange en tendens til å sprekke ved koking. Unn deg en ribbe av god kvalitet, gjerne en økologisk ribbe hvis du har muligheten til det. Sjekk at det er godt med fett under svoren og at ribba er godt marmorert med fett mellom kjøttlagene. De jeg vil frem til er de som kun spiser ribbe til jul.


Kjære leser, jeg forstår at du blir satt ut av dette, jeg ble det selv når jeg fant ut at disse snålingene lever blant oss dag etter dag. Sannsynligvis har de sittet ved siden av deg på trikken, stått bak deg i kassa.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg