fredag 14. november 2014

Stor mage kreft

Brukere har fått hjelp mot bl. Symptomer på kreft i magesekken har ofte et snikende forløp. Magesekkveggen er svært bevegelig, derfor kan svulsten bli forholdsvis stor før den gir plagsomme symptomer. Sitter kreftsvulsten ved spiserøret, kan de første symptomene være problemer med å svelge eller smerter i brystet som stråler ut i ryggen.


Store norske leksikon er et gratis og komplett oppslagsverk skrevet av fagfolk på bokmål og nynorsk. Stor mage kan skyldes at leveren i seg selv har blitt større på grunn av den voksende kreftsykdommen eller væske ansamling (ascites) i bukhulen.

Grunnen til væske ansamlingen er at leveren har vokst, og dette gjør at blodårene i leveren blir klemt sammen. Kreft i mage og magesekk er den femte vanligste formen av kreft , men allikevel så er det den tredje dødeligste. Majoriteten av de som får stilt diagnosen magekreft er allerede i et stadie med spredning (metastase) eller er i ferd med å gå over i det stadiet. Vi vet at kronisk betennelse i magesekken som har ført til tap av syreproduksjonen øker risikoen noe. De som har fått magesekken fjernet på grunn av magesår vil også være noe mer utsatt, men først til år etter operasjonen.


Det er også store forskjeller mellom befolkningsgrupper, som ser ut til å ha sammenheng med kosthold. De fant også at generelle symptomer som regel har lite med kreft å gjøre når de opptrer alene. Hvis de forekommer sammen med mer spesifikke symptomer, som blødninger eller langvarige fordøyelsesproblemer, er det derimot langt større risiko for at pasienten har kreft.


Hva kan min unormalt store mage skyldes?

Utseende på magen: Gravid fasong. Ingen løshu men relativt myk. Kroppen min er velproporsjonert, men størrelsen på magen er urimelig og meget stor i forhold til resten. Det har stor betydning i forhold.


Fakta om sykdommer i mage , tarm og fordøyelsessystemet, som magesår, brokk, Crohns sykdom, irritabel tarmsyndrom og hemoroider m. Kreft i magesekken er et resultat av celleforandringer i slimhinnen i magesekken. I løpet av de siste årene er kreft i magesekken blitt en mer og mer sjelden sykdom. Størst nedgang har det vært i tilfellene hos kvinner. Rundt 7nordmenn får kreft i magesekken hvert år. Man hører om folk som dør av kreft etter kort ti mens andre kan leve et tilnærmet normalt liv med sykdommen.


Det er tre ting som avgjør hvor alvorlig kreften er. Hvor den er på kroppen, hvor aggressiv kreftcellen er, og om den har spredt seg i blod- eller lymfeårene. Jeg har hatt tre store runder med kreft. Ved selve operasjonen er målet å få med seg noen centimeter med normal tarm på hver side av kreften. Der er stor forskjell på hvordan ulike mennesker opplever denne tilstanden.


Symptomene er oftest smerter eller ubehag i den øverste delen av magen. Mange pasienter blir fort mette når de spiser og føler seg oppfylt etter et måltid. Forekomsten er høyest i aldersgruppen 80–år, men sykdommen kan opptre i alle aldersgrupper.

Kreft i tarmen kan gi symptomer som blod eller slim i avføringen, diaré eller forstoppelse, magesmerter, følelse av å være oppblåst eller allmennsymptomer som slapphet. Noen mennesker sliter med store gassproblemer som plager dem det meste av tiden. I noen situasjoner kan luft som du ikke kan slippe ut, forårsake intense, kortvarige magesmerter. Selv om du ikke kan stanse gassproduksjonen, finnes det tiltak som kan bidra til å redusere gassproduksjonen, lindre dine ubehag og forhindre at du bringes i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg