onsdag 19. november 2014

Smerter i nedre del av magen venstre side

Som tidligere nevnt skyldes dette det meste av tiden luft i magen. Men fordi denne delen av kroppen også inneholder bukspyttkjertelen, magesekken, venstre nyre og leveren, er dette noe du rett og slett ikke kan ignorere. For eksempel ved forstoppelse og luft i magen.


Magesmerter kan komme av så mangt, og det kan avhenge av hvor i magen du har vondt. Opplever du gjentagende smerter de samme stedene i magen , og det kan være nyttig informasjon å ta med seg til legebesøket.

Har du smerter over hele magen ? Nei: Magesmerter uten feber kan f eks skyldes smerter fra tarmen, magekatarr (magesyre), gallesten osv. Ved vedvarendesmerter kan man utvikle feber - husk å kontrollere temperaturen. Ja: Kanskje har du en. Jeg har smerter i venstre del av magen og venstre nedre del av ryggen.


De sterkeste smertene er i ryggen til tider. Jeg har tatt ultralyd hos gynekolog og ultralyd av resten av magen.

Dette er betennelse i blindtarmen, den vanligste årsaken til smerte i nedre del av høyre side av magen. Andre muligheter er nyrepatologi, kolontumor i venstre fleksur, hjerteinfarkt, pneumoni. Nedre venstre kvadrant. Oftest divertikulitt eller kolitt. Brukere har fått hjelp mot bl.


Menstruasjonssmerter (dysmenoré): Tilstanden gir krampelignende smerter i nedre del av magen. Tenk også på ureterstein, bekkeninfeksjon, ovarialcyste, ovarietorsjon, ekstrauterin graviditet, inkarserert hernie. Dette opptrer som regel før eller under menstruasjon. Behandling av smerter i underlivet.


Det er alltid viktig å oppsøke lege dersom du er usikker på hva som er årsaken til smerter i underlivet, eller dersom smertene er sterke og langvarige. Er det noen her som har hatt erfaringer med å ha smerter på venstre side av magen ? Er litt under brystet. Har også mye luft i magen og vet ikke om det kan være grunnen.


Isåfall noen tips til å bli kvitt det. Sliter en del med foretoppelse om dagen da magen kommer og går hele tiden.

Dette er de vanligste årsakene. Underlivssmerter kan være både akutte og kroniske – og skyldes ulike årsaker. Stikkende smerter i siden Du har sikkert opplevd å få hol men her snakker vi om noe helt annet. Hvis du opplever stikkende smerter som tiltar over timer eller dager, kan det være snakk om blindtarmbetennelse.


Smerter i underlivet? Da befinner smertene seg nederst på høyre side av magen. Hvis smerter i nedre venstre side av ryggen er spesielt alvorlig, kan det være en indikasjon på en herniated eller sprukket disc. Alongside de vanligste årsakene nevnt ovenfor, kan smerter nede på venstre side av ryggen like godt være en innstramming av sacroiliac felles, rygg ledd og rumpe.


De fleste av oss opplever magesmerter fra tid til annen. Kanskje du var fullstendig utsultet da du kom hjem og kastet i deg litt for mye mat litt for raskt, eller kanskje du har hatt en svært stressende uke og kjenner at magen er litt ekstra urolig. Liknende smerter i høyre og venstre del av underlivet og litt høyere oppe, av kolikkaktig, knipliknende type - opptrer hos mange sunne og friske kvinner, spesielt litt ut på dagen eller ut på ettermiddagen. Jeg har også, først nå de siste 4-dagene, opplevd å bli veldig slapp, sliten og trøtt selv ved de minste anstrengelser. Jeg har vært hos en allmennlege som kjente på magen og området uten å finne noe.


Jeg tok en del blodprøver som jeg ikke har hørt noe fra, for ca uke siden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg