mandag 10. november 2014

Ferdig temperert sjokolade

Sjokolade og Søtsaker du kan gi bort i Gave eller unne Deg Selv. Nordens største utvalg! Smaken av sjokolade er kanskje verdens mest elskede.


Her er ti interessante fakta du kanskje ikke visste om det brune gullet. Er sjokoladen temperert riktig, har den begynt å stivne med en jevn farge.

En raskere måte å temperere sjokolade på som også gir et godt resultat. Sjokoladen vi kjøper i plater i butikken er ferdig temperert. Når sjokoladen smeltes, må vi temperere den for å få tilbake egenskapene vi ønsker: sjokolade som er skinnende blank i overflaten, som holder fasongen i romtemperatur, og som holder seg sprø og “knekker” når du brekker den. Hvis du ikke skal benytte den tempererte sjokoladen med en gang, er det lurt å sette bollen med sjokolade i et kar med fingervarmt vann og røre av og til (hvis du har gjort det riktig vil den nemlig stivne i romtemperatur). Bruk sjokoladen slik du har tenkt de å bruke den, men vær rask da temperaturen synker ganske raskt.


Sjekk gjerne om sjokoladen er blitt temperert riktig ved å dyppe en kniv ned i sjokoladen. Hvis sjokoladen har begynt å stive etter maks.

Kutt nøtter og frukt så du har dette klart til sjokoladen er ferdig temperert. Ha et bakepapir klart på et brett. Deretter må du kontrollere nedkjølingen, mens du rører i sjokoladen. Bevegelse er viktig for et godt resultat. Når den er ferdig avkjølt ( temperert ) varmer du sjokoladen forsiktig opp til arbeidstemperatur.


Og hun er ikke i tvil: Ekte sjokolade er best! Temperert sjokolade. Den er kjempelett å jobbe me og ferdig temperert ). Smelt den i vannbad eller i micro. Er den for varm vil ballongen sprekke! Og det vil du ikke ha noe av!


Jeg sprayet også ballongene med litt matfett før jeg dyppet dem i sjokoladen. Da blir det lettere å få dem av. Stipendiaten ansettes for en periode på tre år med ren forskerutdanning eller fire år.


Bruker sommerferien som skuespillere i Kusvea.

Runder år og stiller ut i Brumunddal voyager signal quora. I vårt sortiment finner du kakeutstyr for både store og små, alt du trenger for å skape kulinariske bakeopplevelser for hele familien. Mette Blomsterberg, som er konditor og programleder i danske matprogrammer på TV, gir gode råd om sjokolade. Ikke en jul uten karameller! Denne må så kjøles ned til romtemperatur.


Du finner mine beste oppskrifter på karameller HER. Denne gangen har jeg brukt min yndlingsoppskrift på Myke karameller og laget en fantastisk herlig sjokoladevariant. Jeg dyppet noen av sjokoladekaramellene i smeltet sjokolade slik at de fikk sjokoladetrekk, men det er ikke nødvendig. Perfekt konfekt til jul og som spiselig julegave! Formet som pellets.


Holdbarheten på produktet ved korrekt lagring er opp til år fra produksjonsdato. Hakk tranebærene og pistasjnøttene grovt. Husk at sjokoladen ikke må komme i kontakt med vann for å unngå at den slår seg og blir kornete. Hvis uhellet er ute er det faktisk ikke helt umulig å redde sjokoladen , men du må nok belage det på litt merarbeid og du kan ikke bruke sjokoladen helt som du opprinnelig hadde tenkt. Bland sjokolade med smørblandingen.


Sikt inn alt det tørre. Rør godt, men ikke for mye. Stekes på 1grader i ca. Helles i en smurt form ca. Jeg skrudde over på varmluft etter min).


Bruk en stekepinne for å sjekke om kaken er ferdig. Tilsett delfiafett og dypp bitene med en gaffel. Du kommer ikke til å bruke all sjokoladen , men trenger å ha litt ekstra mye i bollen for å få dekket bitene. Bruk litt tid på å la sjokoladen renne godt av før du setter den over på papir.


Slå gaffelen mot kanten).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg