tirsdag 25. november 2014

Astma barn behandling

Enkel og god forstøver til rimelig pris. Godt egnet for hjemmebruk og reise. Målsettingen er god symptomkontroll og at bivirkningene skal være minimale.


Barn med mild astma opplever vanligvis hoste og piping en gang imellom, mens barn med mer alvorlig astma har oftere symptomer og kan ha fravær fra skolen. Barn under fem eller seks år kan ha problemer med piping og hoste, uten at dette skyldes astma. For eksempel kan spedbarn og småbarn bli tett i brystet når de er forkjølet.

Hos noen barn kan hoste være det eneste symptomet, og hosten er ofte verst om natten og tidlig om morgenen. Andre symptomer kan være piping, surkling, pusteproblemer eller tetthet i brystet. Barn med allergisk astma må unngå kontakt med det de er allergiske for, og de må spesielt unngå å utsettes for sigarettrøyk eller andre irritanter som sterke dufter. Behandling uten medikamenter – egne tiltak. Grunden för akut behandling av astma hos barn : Syrgas - Till påverkad patient.


Använd mask eller näsgrimma. Till småbarn kan det vara lättare att tillföra syrgasen via tratt. Inflammationsmarkörer är ej obligata vid diagnostik av astma.

De fleste voksne med astma har hatt tilstanden siden de var barn. Noen får imidlertid astma senere i livet. Med riktig behandling kan du kontrollere symptomene. Reversibel inflammatorisk luftvägsobstruktion (bronkkonstriktion, slemhinneödem, slemproduktion).


Det finnes en rekke forskjellige internasjonale retningslinjer for behandling av barn med astma i tillegg til våre nasjonale retningslinjer. Global Initiative for Asthma (GINA)-retningslinjene, som oppdateres hyppig, er lett tilgjengelig på nettet med informasjon om diagnose, behandling og forebygging av astma i alle aldersgrupper. De aller fleste med astma kan leve et normalt og aktivt liv uten begrensninger forutsatt riktig behandling. Målet med behandlingen er færrest mulige anfall og symptomer i det daglige, normal lungefunksjon, og minst mulig behov for hurtigvirkende anfallsmedisin. Kortisontabletter er forebyggende, hemmer betennelsen som er i luftveiene og brukes til voksne med alvorlig astma eller ved kols.


En sjelden gang kan det være nødvendig å bruke det hos barn eldre enn fem år. Høye doser og langvarig behandling øker risikoen for bivirkninger. Det finns olika sorters astma och detta måste man ta hänsyn till vid behandlingen. Målet vid behandling av astma är att patienten skall få full kontroll över sjukdomen. Det kan være skummelt og stressende å ha omsorgen for et barn med astma.


Du lurer på om de tar medikamentene på riktig måte når du ikke er til stede. Men astmamedisiner er en behandling som er kjent og lett tilgjengelig, så da er det lett å prøve dette,. Dyrehold gir ikke astma hos barn – faktisk kan hunder beskytte mot astma ! Akutt bronkitt opptrer overveiende hos barn under år, og varer oftest 1-uker.

Mange barn har et eller flere tilfeller av pipende, hvesende åndedrett (astmatisk bronkitt), spesielt i forbindelse med en infeksjon i luftveiene. Astma og allergi er en hyppig årsak til plager hos barn og unge i industrialiserte land. Om lag fem prosent av unge voksne har behov for legemidler mot astma , hos barn er andelen noe høyere enn dette.


Omtrent prosent av barn i skolealder og prosent av unge i puberteten har allergisk sykdom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg