tirsdag 16. juni 2015

Brystene vokser og er ømme

SVAR: Hei, og takk for spørsmål. Ja, det er veldig vanlig at brystene er ømme når de vokser , så sannsynligvis er det du opplever. Brystene kan, som andre følsomme deler av kroppen, bli ømme selv.


Ofte finnes det ingen åpenbar årsak til hvorfor man opplever smerter i brystene , og det går over uten behandling. Ofte er det ingen åpenbar årsak, og det går over uten behandling.

Det er svært vanlig å ha vondt i brystene , men hvis smertene går utover livskvaliteten din, bør du besøke lege. Men jeg merker at brystene vokser , de er ømme og BH-ene mine er. Jeg har sliti med veldig ømme bryst i snart. Nok en gang er ømme bryster noe som er veldig vanlig blant kvinner, og det er flere årsaker.


Det finnes flere behandlingsalternativer du kan prøve for å finne ut hvilket som fungerer for deg. Husk at hvis ubehaget ikke går bort, eller det påvirker ditt daglige liv, se en lege. Etter hvert som kjertlene vokser , øker størrelsen på brystene.

Men hvis du legger på deg mye under svangerskapet, kan også fettlaget i brystene øke slik at brystene blir større også av den grunn. Det er heller ikke slik at en må ha store bryster for å kunne amme. Det er ingen regel for hvor mye brystene vokser. Smerter i brystene kalles mastalgi og er svært vanlig hos kvinner. Det er normalt at brystene føles ømme til bestemte tider, slik som rett før menstruasjon og tidlig i graviditeten.


Dette skyldes normale hormonforandringer i kroppen. Du kan søke hjelp hos lege dersom smertene går ut over livskvaliteten. Både menn og kvinner kan oppleve ømme bryster , selv om årsakene til smertene kan være annerledes. I mange tilfeller, ømme bryster er symptomer på graviditet, pubertet og andre normale forhold som ikke er grunn til å slå alarm.


Som regel dreier det seg om ømme. Har de siste ukene hatt utrolig ømme brystvorter. Det er ubehagelig bare jeg så vidt kommer borti dem. Selve brystene er ikke spesielt ømme. Er ikke så lenge siden jeg sluttet på hormonell prevensjon og lurer på om det kanskje kan ha noe med det å gjøre?


Noen som har opplevd det samme?

Når brystene vokser , og man ikke vet helt. Merker du derimot at det ene brystet begynner å se annerledes ut enn det andre, og at dette har skjedd i voksen alder, kan det være et tegn på brystkreft. I det siste har brystene mine blitt større, og dette synes jeg egentlig er.


Reager hvis det ene brystet plutselig begynner å skifte form. Et bryst med kreft kan bli både større og mindre enn det vanligvis er , sier Schlichting. Hvis der er en klar årsag til de ømme bryster , skal denne naturligvis behandles.


Har man ømme bryster for eksempel som en del af menstruationscyklus, kan det hjælpe at bruge en støttende BH eller tage smertestillende medicin. For ammende kvinder er det vigtigt at tømme brystet godt og effektivt, så man forebygger brystbetændelse. Det er én ting hvis du har oppdaget en inndragning eller en hard kul i brystet , men vanlige plager som ømme og smertefulle bryster trenger ikke utredning. Da mener jeg alle typer smerter – stikking, riving, verk, spenning og så videre.


Etter eggløsning vil kombinasjon av progesteron og stimulere brystets kjertler, og det gir ømhet. Hos noen få kan hormonspiralen gi samme symptom. At det ene bryst kjennes litt større ut, kan skyldes cyster. Hvis du ammer og har fået brystspænding, er det vigtigt, at du får tømt brystet godt. Det forhindrer, at du udvikler brystbetændelse.


Hvis du er bekymret for at fejle noget alvorligt, er det en god grund til at kontakte lægen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg