fredag 19. juni 2015

Hoste gravid

Søk etter hoste gravid på den nye KensaQ. Praktiske råd til gravide når det gjelder bruk av legemidler bør legge til grunn store sikkerhetsmarginer (8). Det finnes som oftest sparsomt med data når det gjelder bruk av legemidler under graviditet og sjelden er det utført kontrollerte kliniske studier der gravide er inkludert. Jeg er gravid i uke og har klart å bli ordentlig forkjølet! Det startet med dager med hodepine, stive ledd og muskler og vond hals.


Nå ligger jeg utmattet med tett nese og er ekstremt slapp i formen.

I tillegg har jeg begynt å hoste opp gule slimklomper og det klør i hals og bryst. Gått med influensa i svangerskapet og hostet til jeg kasta opp i to uker. I forhold til hoste så ligger den lille godt polstra så det går nok bra De har noen host -hals sugepastiller på apoteket du kan bruke. Men er veldig splitta meninger på dette med hostesaft. Slimhoste er produktiv hoste , det vil si at hosten har en viktig nyttefunksjon.


Slimet skal ut, og det er derfor viktig å ikke dempe hosten. Slim som blir liggende igjen i luftveiene kan forverre infeksjoner ved at det skapes grobunn for bakterier. Spørsmål: En gravid kvinne ble anbefalt guaifenesin (Solvipect) mot hoste på et apotek.

Kvinnen kastet opp, ringte legevakt og fikk beskjed fra legen at hun ikke skulle bruke guaifenesin under graviditeten. I felleskatalogen og Nycomed sin nettside står det at guaifenesin ikke er anbefalt under graviditet. Dersom du tar legemidler og tror hosten forårsakes av dem, for eksempel ACE-hemmere (legemiddel mot høyt blodtrykk). Dersom du gjentatte ganger får hoste om natten, eller etter fysisk anstrengelse.


Dette kan være et tegn på astma. Dersom du har et lite barn som har en gjøende eller svært plagsom hoste. Ofte periodevis hoste om natten.


Hos barn kan det i noen tilfeller være brekninger eller oppkast av slim. Hos mange også hoste etter fysiske anstrengelser eller forsert ekspirasjon. Gastroøsofageal refluks.


Hosteserier som kulminerer med en dyp og kraftig inspirasjon – et kik. Kikhostevaksine til gravide. Ved å vaksinere gravide kvinner i siste halvdel av svangerskapet, vil kvinnen lage antistoffer mot kikhoste som overføres til fosteret i slutten av svangerskapet.


Hoste er vanlig under og etter ordinære luftveisinfeksjoner. Oftest vil dette være tørrhoste. Det vil si at det ikke er noe slim som kommer opp ved hosten.


Hosten gir seg som oftest etter sju til ti dager, men den kan vare lenger.

Forskning viser at mange hoster i tre uker eller mer. Har du feber i tillegg bør du kontakte lege. Enkelte tilstander kan bli verre av bronkitt. Det gjelder for eksempel astma, kronisk obstruktiv lungesykdom (kols) eller hjertesykdom. Finn hoste gravid nå på Kensaq.


Kronisk hoste er mer enn bare en irriterende plage. Denne type hoste gir i tillegg til hoste , andre symptomer. Den kan ødelegge nattesøvn, og dermed gjøre folk uopplagte og slitne, gi oppkast, svimmelhet, ufrivillig inkontinens, og til og med brukne ribben.


Siden oktober i fjor mens jeg var gravid var jeg plaget med hoste. Det var hoste som føltes som den kom fra lungene med slim. Så var det på og av med litt slimhoste til april. Da oppkasthosten begynte igjen. Jeg bliver nødt til at sidde op og sove, og jeg har gjort en masse for at slå forkølelsen ne så som, at spise mange frugter med C-vitaminer, drikke the, osv.


Jeg håber du kan hjælpe mig. Kliniske kriterier er hoste av minst ukers varighet og minst én av følgende symptomer: anfallsvis (paroksystisk) hoste , inspiratorisk kiking eller oppkast etter hosting eller et tilfelle diagnostisert som kikhoste av lege eller apnoeepisoder hos spedbarn. Med epidemiologisk tilknytning menes overføring fra person til person. Dersom det kommer fremmedlegemer, støv, slim og puss i luftveiene, eller hvis slimhinnen blir betent, utløser dette hoste. Hoste oppstår ved sykdommer som irriterer luftveiene eller når det produseres mye slim.


Derfor er hoste vanlig ved forkjølelse og influensa, men også ved en rekke andre sykdommer. Blodig opphostet slim vil si blod eller blodtilblandet slim som hostes eller harkes opp fra de nedre luftveiene. Mulige årsaker kan være mange, fra forkjølelse og neseblødnin, til blodpropp i lunge og lungekreft.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg