mandag 15. juni 2015

Gravid student siste året

Som gravid student er det mye informasjon å sette seg inn i når det gjelder både økonomi og studier. Her er en oversikt over det du kan få av økonomisk støtte som gravid student. Friår Thea hjelper unge mødre å føde i u-land På bare ett år har år gamle Thea og hennes internasjonale medsøstre i organisasjonen Ungdom i oppdrag hjulpet 1spedbarn til verden.


For fem uker siden ble den siste tatt imot, og Thea avsluttet friåret som jordmor. Vi skal prøve å gjøre meg gravid i høst.

Denne høsten skal jeg også begynne på vernepleier utdanningen min. Hvis vi er heldige, og det klaffer på første forsøk, blir vi foreldre neste sommer mens jeg har sommerferie. Planen er at far skal ta ett år permisjon mens jeg skal fortsette på skolen. Vi har her samlet praktisk informasjon og litt om økonomiske rettigheter ved fødsel og permisjon.


Ta gjerne kontakt med studentrådgiveren på ditt studiested hvis du har flere spørsmål eller ønsker en samtale. Av Inger Høyvåg Kalgraff, sosionom. Rettigheter fra Statens lånekasse for utdanning.

Studielån og stipend. Dersom du er under utdanning, har rett på studielån og skal ha barn, kan du få fødselsstipend i stedet for lån fra Lånekassen. Jeg er gravid med termin 1. Skal du studere, eller bare ta fag for å ta permisjon? Pappaen er i full jobb.


Ingrid og Joachim får både foreldrestipend fra Lånekassen og foreldrepenger fra ekstrajobben. Slik kan dere gjøre det. Du kan få foreldrestipend i inntil uker, i uker før fødselen og uker etter. Foreldrestipendet tilsvarer basisstøtten, og hele beløpet blir gitt som stipend.


Har du rett til forsørgerstipen blir stipendet større. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Som sagt er jeg student og har ikke jobb, og går siste året mens jeg er gravid. Fikk førstemann når jeg gikk 2. Fleksible dager, ferier fri, masse tid med barna! Kun stress i eksamenstiden, men har en veldig støttende og fin mann.

SVAR: Hei Flott at du tok kontakt. Det letteste for deg å gjøre er å ta kontakt med ditt nærmeste Amathea kontor. Der kan de alt om rettigheter for gravide uansett hvilken situasjon du er I. Legger man på seg for lite i svangerskapet, er det større risiko for å få et barn med lav fødselsvekt. Svært store barn har imidlertid vært et problem de siste årene. Det kan være uheldig for barnet.


Noen kaller barna sukkerbarn, fordi økt sukkerinntak hos mor regnes som en av årsakene til økt fødselsvekt. Krav om utsettelse må dokumenteres med legeerklæring og fremsettes senest siste arbeidsdag før ferien. Retten til å utsette feriedagene gjelder lovbestemt ferie etter f erieloven § normalt ferieuker og én dag, og én ekstra uke for alle over år. Husk at ferie i utgangspunktet er fritid uten lønn.


Ved obduksjon fant legene et forstenet pikefoster. Marguerite Mathieu, i Toulouse etter å ha vært gravid i år. Hun hadde i alle disse årene vært plaget med et underliv som var oppsvulmet, hardt og verkende.


Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg