tirsdag 30. juni 2015

Kringle uten melk

Rull leiven sammen fra den ene langsiden. Flytt den over på en stekeplate dekket med bakepapir. Klipp opp små kutt på toppen av kringlen. Pensle kringlen med vann eller melk som tåles. Disse næringsstoffene får du fra melk Melk inneholder viktige næringsstoffer, blant annet jo kalsium, fosfor, B-vitaminer (vitamin Bog B12) og proteiner.


Myndighetene anbefaler et daglig inntak.

Med det menes porsjoner. Vi vil ikke bruke dine opplysninger til annet enn dette. Godhjertet kringle - uten egg og melk. Rør gjæren ut i væsken. Utfordringen når du lager en kringle , er å flytte den lange deigpølsen over på stekeplaten og så forme en noenlunde symmetrisk kringle.


Smuldre gjæren i bakebollen. La blandingen bli lunken og hell den over gjæren. Smelt smøret og hell i melken.

Ha i sukker, kardemomme og så mye mel at deigen slipper bollen og blir glatt og smidig. Begynn heller med litt for lite mel enn for mye. Hjelp og informasjon for deg som ikke tåler melk. Tilsett sammenpisket egg, sukker, kardemomme og mesteparten av melet.


Elt sammen til en smidig deig, minst min i kjøkken maskin, tilsett ev. Visp sammen egg, sukker, kald melk og gjær. Lag en deig uten å røre for mye. Brett sammen som en serviett - brett den delen som ikke har smør over først, slik at det blir annet hvert lag smør og deig.


Bakt uten melk i år. Kathrine Skjelvan står bak bloggen Gluten- og melkefri inspirasjon. Hun har de siste årene levd på en melkefri og glutenfri diett etter en lengre tids sykdom, og har brukt mye tid på å prøve seg frem med melkefri bakst. Som det meste av gjærbakst, egner Klippekransen seg meget godt til frysing. Kransen kan drysses med perlesukker og eventuelt hakkede mandler før steking.


Hvis du vil gjøre kransen ekstra festlig kan den ferdigstekte kaken i stedet glaseres med melisglasur og pyntes med. Tilberedning2grader ca. Form rullen til en kringle på bakepapirdekket stekeplate.


Pass på at skjøten ligger på undersiden, ellers renner makronfyllet ut under stekingen.

Finnes det noe bedre enn lukt av nystekt gjærbakst? Strø over mandelflarn til pynt. Her er oppskriften på en av Norges store bakeklassikere: kringle.


Når du skal bake med gjær er det viktig at væsken ikke er for varm. Da dør gjærcellene og du får en deig som ikke vil heve. For å få et vellykket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg