torsdag 11. juni 2015

Eplecidereddik holdbarhet

Eplesidereddik er kanskje noe vi vanligvis bruker når vi skal lage en god salatdressing, men det er langt ifra det eneste bruksområdet. Er eplesidereddik så bra for helsen som ”alle” sier? Urter, honning og eddik er blant de mest brukte ingrediensene i folkemedisinen.


Gjennom århundrene har eddik blitt brukt til utrolig mye forskjellig: til matlaging, fjerning av rust og som slanke- og skjønnhetsmiddel. Til et par år siden var eplecidereddik (seb ka sirka ) ikke så populært. Imidlertid blir det sent anbefalt av diettister og helsebevisste mennesker som anser det som en alt-i-ett kur for en rekke sykdommer som spenner fra diabetes og sår til vekttap. Eplecidereddik er kjent for å være spesielt nyttig i lindring av akutte gikt- og fibromyalgiangrep.


Noen tror også at de nærende sporstoffer i eplecidereddik er viktig for å hindre oksidativt stress. Oksidativt stress, også kjent som OS, er et negativt resultat når oksygen som brukes til energi omdannes til skadende frie radikaler. Har sett flere steder at folk som sliter med rosasea og urenhud har blitt bedre i huden av å bruke det som toner etter rens. Du tror kanskje at eplecidereddikkun er bra som en smakstilsetning i salater eller andre retter.


Men det finnes faktisk mange fantastiske bruksområder for eplecidereddik som du aldri hadde forestilt deg, og kommer til å bli veldig overrasket over. Eplesidereddik og honning er to naturlige produkter som er svært populære over hele verden, først og fremst takket være sine virkninger på menneskekroppen. Når de brukes i sin rå form, vil de helsemessige fordelene fordoble seg og begge disse produktene kan brukes i forskjellige kurer for å forebygge en rekke plager. Den blir kun fremstilt av epler, krystallklart vann og solid. Jeg blander litt eplecidereddik (1-ss) i et glass vann og så drikker jeg det.


Holdbarhet på eplecidereddik - Mat og drikke. Jeg har nå begynt å tilsette et glass vann en klunk med eplecidereddik både for å gjøre vannet mer spennede å drikke og fordi jeg har hørt at eplecidereddik skal senke blodsukkeret, øke forbrenningen og være slankende. Er det farlig å drikke for mye av det, og kan det være skadelig for tennene?


Varene får du utlevert, ferdig pakket, på en måte som passer deg. Helios eplecidereddik har styrke, er klar i fargen og har en aromatisk og syrlig i smak. En type eddik som er laget av eplesider eller eplemost.


Den er gulbrun i fargen, og brukes blant annet i dressinger, marinader og vinaigretter. Smaken er syrlig, med en soslash;tlig undertone av eple. Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. I noen tilfeller pr porsjon.


Klikk på varen for å se mer. Skyll tennene med eplecidereddik. Visste du for eksempel at hvit eller farget eddik er svært effektiv for å ta knekken på bakterier - enten det er på kjøkkenbenken eller i skoene dine. Når du skal lage dine egne smakstilsatte eddiker og oljer kan du variere i det uendelige.


Urter, bær, frukt, krydder, sopp, løk, -alt kan brukes. Hvitvinseddik og eplecidereddik gir begge godt resultat. Ikke alt passer med rødvinseddik som basis, tilsetningenes egenfarge kommer også best til sin rett iblandet de lyse eddikene. En veldig enkel løsning er å ta rå eplecidereddik (som er naturlig fermentert), og blande det ut i vann.


Da har du en lettlagd drikk magen din vil elske deg for, tipser Berit. Liste med fermenterte råvarer du kan kjøpe i butikken finner du under videoen! Mikrofiberklut er en super supplering til alle typer rengjøring, også til eddik. Test alltid på et lite synlig område der du skal bruke eddiken.


Ordet chutney stammer fra Sør-India, og betegner en rekke retter som inneholder krydder, grønnsaker og frukt. En chutney kjennetegnes ofte med at den er både hot, søt og sur. Syrlige norske epler egner seg perfekt i denne chutneyen, som passer like godt til moden ost som til trauste, norske kjøttretter. Eddik må IKKE brukes på marmor!


I likhet med ozon, dreper det også sykdomsorganismer ved oksidasjon og er det eneste bakteriedrepende middel som består av kun vann og oksygen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg