fredag 5. juni 2015

Vektoppgang gravid overvektig

Ketose er en naturlig tilstand i kroppen hvor den forbrenner hovedsakelig fett. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. En balansert kost hos gravide kvinner bidrar til å sikre en frisk baby.


Det hjelper også til å bevare en sunn helse hos moren.

Regelmessig fysisk aktivitet sikrer en trygg fødsel. I stedet for å fokusere på vektøkning i svangerskapet uke for uke, bør gravide heller fokusere på å være sunne og spise fornuftig. Regn ut din vektøkning under graviditeten med vår vektkalkulator. Hvor mye er det normalt å gå opp i vekt når man er gravid ? Går man mest opp i vekt i begynnelsen av graviditeten eller kommer vektoppgangen i slutten av graviditeten? Regn ut hvordan din vektøkning bør se ut måned for måned under graviditeten.


Kroppsmassen til den enkelte gravide bør spille en mer vesentlig rolle enn gjennomsnittsvekten for alle gravide.

Gravide med normal vekt trenger ikke å legge på seg mer enn kilo, og om man er overvektig holder det med en oppgang på fem til seks kilo, sier svenske Febe Zetterlund. Anbefalt vektoppgang ved undervekt. Det beste er å gjøre eventuelle livsstilsendringer før man blir gravid , dersom man har en usunn livsstil eller er overvektig. Man skal ha en sunn vektoppgang i løpet av svangerskapet, sier Larsen.


Du bør generelt ikke slanke deg når du er gravid , men er du klart overvektig bør du derimot gjøre en innsats for å hindre for mye vektoppgang under svangerskapet, sier spesialist i allmennmedisin og medlem i nasjonalt fagråd for svangerskaps-, fødsels- og barselsomsorgen, Kari Løvendahl Mogstad. I dag er det mange overvektige kvinner som blir gravide , og som ikke har noen komplikasjoner i svangerskapet eller under fødselen. Men risikoen for komplikasjoner er likevel høyere når en er overvektig. Og den gravide kan blant annet bli nektet å føde på jordmorstyrt enhet. Som gravid kan det iblant kjennes ut som at kroppen gjør litt som den vil.


Hver kvinne er unik og hva som er normalt for akkurat deg kommer an på hvilken vekt og kroppsform du hadde før du ble gravid. Brystene vokser, og du legger på deg rundt hoftene. I tillegg øker blod- og væskevolumet i kroppen, og du danner fettreserver du kommer til å få nytte av når du ammer.


Barna har selv en større risiko for å bli overvektige - med de sykdommene det kan føre med seg, samt risikoen for selv å bli overvektig når de skal føde barn. Gravide som sliter med overvekt, er derfor en utfordring for helsevesenet, og artikkelforfatterne konkluderer med at overvektige kvinner som ønsker å bli gravide , bør rådgives i. Hvis du var overvektig før du ble gravid , er det naturligvis bra om du ikke legger på deg så mange kilo. En moderat vektoppgang reduserer risikoen for svangerskapsdiabetes og høyt blodtrykk.

Fødselen pleier også å bli lettere hvis du ikke går opp altfor mye i vekt. Hva er deres triks for å begrense vektoppgang mens dere er gravide ? Er det frekt å spørre? Jeg er overvektig fra før, men lever stort sett en sunn og aktiv livsstil. Jeg har dermed ikke behov for å gå opp mer enn kg (i følge det som står om overvektige gravide på nettet hvertfall) Trenger masse gode tips! En uke etter fødslene var jeg - kilo lettere enn før jeg ble gravid.


Hei og takk for spørsmål! Men som du selv sier kan store deler av dette være vann. Er nå fullgåtte uker, og veier for mye. Jeg fikk virkelig øynenene opp for problemet da jeg tok glukosebelastning og fikk på 2-timersblodsukkeret.


Det er innenfor grensen, men li.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg