torsdag 18. juni 2015

Når starter graviditeten

Stort utvalg av Starter hos Boozt. Alltid gode priser! Kjøp Starter hos Boozt. Boozt har 6kvalitetsmerker og enkel retur!


Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke fastlegen.

Ring 1når det er akutt og står om liv. Lungene fylles med luftrom og begynner å fungere. For de aller fleste starter kvalmen rundt uke 6. Fosteret griper om sine egne føtter. Jeg er nå uker på vei og fremdeles småkvalm om morgenen, men ingenting i forhold til hva det har vært.


Plutselig er den der, datoen hvor permisjonen begynner. Nok en milepæl er nådd. Det er så deilig når det slipper!

Vi bryr oss om ditt personvern. Om puberteten hos deg starter litt før eller etter dette, er ikke det unormalt. Puberteten starter når hjernen sender ut signaler som får kroppen til å produsere det kvinnelige kjønnshormonet østrogen.


Den første tiden av graviditeten skjer det masse inne i kroppen din, uten at du kjenner noe annet enn små plager som egentlig kunne skyldtes helt andre ting. Slik telles svangerskapsuker. Når du har blitt gravi starter også en pussig tidsregning. Graviditeten regnes nemlig ikke fra befruktningen.


Symptomene på graviditet skyldes naturlige endringer i hormonproduksjonen og av mekaniske forhol så som press mot urinblæra. Noen symptomer debuterer tidlig, som kvalme, andre symptomer utvikler seg smått om senn utover i graviditeten. Uteblitt mensblødning er vanligvis første tegn på graviditet. Når kommer kvalmen i graviditeten ? Det mest vanlige er å være kvalm i første trimester, men for en del kvinner varer det utover 20. For noen blir det så plagsomt at de må legges inn på sykehus for å få intravenøs næringstilførsel fordi de ikke har greid å holde på verken vått eller tørt.


Hjemmetesten er like sikker som den legen kan tilby. Ta en telefon til lege eller jordmor for å avtale første svangerskapskonsultasjon så tidlig som mulig. Du bør få timeavtale innen en uke.


Du velger selv om du vil foreta kontrollene hos lege eller jordmor.

I de fleste tilfeller, når morgenkvalme starter den ikke påvirker helsen til mor eller det ufødte barnet. Bare hvis kvalme og oppkast blitt så alvorlig og vedvarende at den gravide kvinnen er ikke økende vekt blir det da et problem. I så fall kan en lege kunne foreskrive medisiner som kan hjelpe med morgenkvalme.


Typisk for kvalme er at det kommer sterkere når du er sliten. Så morgenkvalme er nok mer enn myte, for det kan komme gjennom hele døgnet. Svangerskapskurs: Starter vanligvis opp i 6-måned av graviditeten. Meld deg tidlig på svangerskapskurs, også kalt fødselsforberedende kurs, for å komme på kurs med andre som har omtrent samme termin som deg. Både sykehus, helsestasjoner og private aktører arrangerer slike svangerskapskurs.


Når eggcellen og sædcellen smelter sammen, starter en dynamisk og gåtefull utvikling av et nytt menneske. Visste du at helt fra befruktningsøyeblikket er din genetiske kode satt? Kjønn, øyenfarge, hudfarge og kjønn er allerede avgjort.


Fem til seks dager etter befruktningen fester embryoet seg til livmorveggen. Når det har gått dager (den dagen i syklusen), altså i dette tilfellet 13. Den vil i all sannsynlighet vise negativ, men jeg starter så tidlig for å være trygg på at jeg ikke har gått glipp av noen timer med eggløsning. Hvis den ektopiske graviditeten revner, kan du få vondt i magen og dette forbindes ofte med overført smerte til skulderen.


Andre rapporterte symptomer er smerter ved vannlating eller avføring samt når du går. Hvis du får disse symptomene, skal du straks oppsøke lege. Det meldte seg også menstruasjonssmerter på et mye tidligere tidspunkt enn hva det pleier å gjøre når jeg venter på mensen (og som sagt: forferdelig stabil menssyklus på meg!).


Etter at graviditeten var slått fast, så forsvant symptomene, på en måte. Eller så ble jeg vant med det. Et menneske er, ettersom jeg har forstått det gravid i uker.


Men når starter man denne tellingen? Er det fra første mensdag siste gang man hadde mensen eller fra eggløsning eller hva? Hvis du prøver å bli gravi kan du være ivrig etter å se etter symptomer og skilt at det er en bolle i ovnen.


Så alvorlig, hvor snart begynner graviditetssymptomer?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg