fredag 19. juni 2015

Sy lue mønster

Sy på tvers av den første sømmen din som illustrert i skissen under. Vreng lua igjennom det lille hullet du lot stå åpent så rettsiden av stoffet kommer ut. Når lua er vrengt, kan du sy igjen hullet enten med en liten pen rettsøm på symaskinen eller du kan sy den igjen for hånd. Da har jeg også sydd lue :-) Takk for supert mønster.


Lurer på en ting: Hvor får du tak i de små tøylappene som du syr inn i siden på lua? Har sett andre har disse også, enten med bilde av hjerte e.

Trekk til gassflaske. I dette eksempelet syr jeg e lue i str. Det du trenger er en symaskin, stoff med stretch (jersey), saks (en til stoff og en til papir), noe å tegne av mønsteret me nåler, matpapir.


Det første jeg gjorde var å lage meg ett mønster. Toppen er veldig lett å sy , en uten sykunnskaper vil også klare lett. Som dere så har jeg lekt litt med mønsteret og brukt mine kreativ.


Legger til ca 20cm og syr på gummibånd og dropper armribbe på ermen da får du en helt annet effekt. Velkommen til Norlin Design nettbutikk Her kan du bli kjent med min store sylidenskap.

Jeg syr for det meste klær på bestilling, men jeg syr også en del som legges direkte ut for salg. De finner du til salgs under kategorien Barneklær Jeg syr også dukkeklær, og da gjerne hele sett som matcher. En buff kan du bruke i halsen i kombinasjon med lua, men den kan jo selvsagt også brukes som et pannebånd for å varme ørene. En buff kan du sy bare av jerseystoff, da ser den slik ut: Eller for å få den varmere, kan du sy den med.


For at syingen alltid skal være en glede, og for å gjøre plaggene jeg lager unike, ønsker jeg å ha en del kreativ frihet på det jeg lager på bestilling. Du velger selvfølgelig ønsket plagg, str og f. Leter du etter symønster? En knytelue som er sydd i jersey og foret med ull fra janus. Norlin mønsteret finner du ved å trykke Her. Dette er en Norlin lue.


Når du har kjøpt et mønster fra meg, vil jeg sende mønsteret til din mailadresse (Husk å sjekke søppelpost om mønsteret ikke dukker opp i løpet av et par dager). Mønster står forklart i video. Plaggene har god passform og halsen varmer godt i nakke, hals og skuldre samtidig som den ser fin ut. I denne videoen viser jeg hvordan jeg syr luer!


Her kommer det en liten toturial for å sy en enkel lue. Håper det er godt nok forklart. Sy lue med fleecefôr Eg har fått spørsmål om korleis eg syr luer med fleecefôr, så derfor prøver eg meg på ei forklaring her.

Først må du lage deg mønster. Eg har det med å sy litt etter fri fantasi, og finn ofte på løysingar etterkvart som arbeidet skrider fram, men i kveld har eg vore skikkeleg strukturert i arbeidet:) Kvaliteten på bildene er så som så, for dei er tatt med telefonen! Annatunika og bloomer var en av populær mønster som jeg har laget. Spesille sommer varme er her så disse mønstrene er enda populær. Det kan være, at du vil glæde dit barn eller barnebarn ved at sy noget smart, nyt børnetøj eller lave en hyggelig, hjemmelavet julekalender?


Du kan her på siden bladre igennem vores udvalg af gratis mønstre og finde netop den sjove bamse, der har potentiale til at blive en fast følgesvend i dit barns eller barnebarns liv. Puten er utrolig morsom å sy. Den tar heller ikke så lang tid….


Jeg hadde bestemt meg for at ingen nye stoffer skulle brukes til prosjektet – noe som resulterte i at jeg tok frem altfor mange fristende alternativer fra mitt omfangsrike stash.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg