tirsdag 23. juni 2015

Pannekaker med laktosefri melk

Det er ikke nødvendig med et melkefritt kosthold ved laktoseintoleranse. For det finnes en rekke laktosereduserte og -frie produkter du trygt kan spise. Se hvordan du kan få i deg nok jod. Proteinpannekakene våre har lavt sukkerinnhold og finnes i forskjellige smaksvarianter.


Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen.

Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over hele bunnen. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Har du en klassisk pannekake oppskrift du liker å bruke, kan du, med enkle grep, lage en sunn, glutenfri og melkefri pannekakerøre.


Her er noen tips til hva du kan bytte ut både melk og mel med alternativer som er laktosefri og uten gluten. Varm en teflonpanne på middels varme og smelt litt smør. Hell så mye røre i pannen at røren så vidt dekker bunnen.


I dag er pannekakens dag, og vi har eksperimentert litt på kjøkkenet.

Vi laget crêpes av maizenna som vi fylte med kjøttsaus og gratinerte i ovnen. Disse pannekakene egner seg godt til deg som prøver å kutte ut hvetemel. Bruk gjerne laktosefri melk om du vil lage mat med lav fodmap. Slik gjør du: Visp sammen egg og melk i en bakebolle av medium størrelse. Bland deretter i bokhvetemelet, smør og salt.


Ha litt fett i stekepannen til den første pannekaken og stek pannekakene på medium varme. Pannekaker er alltid populært. Tilbehør til pannekaker kan være salt eller søtt, brunost eller iskrem. Ja, se da må du prøve denne.


Min egen pannekakefavoritt. Er du like glad i pannekaker som meg? Hvorfor ikke prøve en oppskrift på pannekaker med syrnet melk ? Kulturmelk gir en litt friskere smak og anbefales å prøve. Både søtt og salt fyll smaker godt til denne pannekakeoppskriften. Produktene i TINE Laktosefri -serien gjennomgår en prosess der melkesukkeret spaltes.


Produktene smaker like godt og har samme næringsinnhold som vanlige meieriprodukter.

De egner seg svært godt for personer med laktoseintoleranse. I Norge har til prosent av befolkningen fått diagnosen laktoseintoleranse, det vil si nedsatt evne til å fordøye melkesukker. De ble aldeles nydelige både på smak og konsistens. Vi spiste dem med blåbær, mango, revet kokos og Yocos naturel.


Server dem med det tilbehøret du har lyst på. Mylk er laget på havre som i utgangspunktet er glutenfri, men spor av gluten kan forekomme. Ved å bruke dl melk får du tynne pannekaker. Her kommer oppskrifter på pannekaker med og uten egg, melk , laktose og gluten.


Har du laktoseintoleranse bruker du laktosefri melk og margarin uten melk. Glutenfri pannekaker får du ved å bruke glutenfritt mel. Gluten- og laktosefri pannekake i langpanne, tjukk og god og med mye bacon. Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat. Er det mulig å gjøre denne lav FODMAP, gluten- og laktosefri uten at det smaker noe helt annet (dvs. tørr skosåle)?


Og ikke minst, vil den holde seg god i mer enn min. Bergen og Oslo som vi skal ta på torsdag? Like godt smaker det med varme pannekaker med sukker, is eller flamberte pannekaker til dessert.


Kutter gjerne melk siden jeg er utenlands og melken her er tilsatt alle slags kjemikalier og vitaminer (som ogsaa er kjemikalier, og skitne saadane til og med ) men kan man lage skikkelige pannekaker uten egg? Egg-allergikere bruker vel eggerstatning, eller…? Melk er som regel synonymt med kumelk, hvis ikke noe annet er spesifisert.


Det er mange slags typer av melk og melk er mye brukt i matlaging, særlig her i vesten. Når melken er homogenisert vil det si at fettet i melken er knust til små partikler som dermed holder seg blandet med melken. I dag laget hun og Wenche deilige vafler og pannekaker som kan spises av alle.


Spe med resten av melken til en passe tykk røre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg