mandag 29. juni 2015

Gravid uke 8 ultralyd

Hva vi kan se i uke 8. I løpet av uken begynner fingre, tær og albuer å formes men er vanskelig å se med vaginal ultralyd. Vi kan ane små bevegelser fra armene som stikker ut som små padleårer. Kroppen blir rettere og hodet rundere. Den første hjerneaktivitet har blitt registrert hos foster i svangerskapsuke 8.

På en eventuell tidlig ultralyd kan du se barnets hode. Hjertet slår regelmessig. Dette er derfor det tidspunktet da gravide innkalles til rutinemessig ultralydundersøkelse. Etter uker er det vanskelig å bruke ultralyd til å fastsette termin. Kjønn kan ikke bestemmes før etter uker , men vil ofte kunne bestemmes ved senere undersøkelser.


Morkaken lar seg lett undersøke med ultralyd. Gravid uke symptomer Mens kvalmen er en velkjent og mye omtalt svangerskapsplage, er det andre symptomer du kanskje holder mer for deg selv. Blant dem er for eksempel oppblåst mage og forstoppelse, mye utflod og kanskje underlivssopp, hårvekst på magen, plagsomme hemoroider og åreknuter i underlivet og på beina.

Rutineultralyd av gravide. Alle gravide får tilbud om en ultralydundersøkelse rundt uke i svangerskapet. Ultralydundersøkelse i svangerskapsomsorgen er en medisinsk undersøkelse av foster og livmor. Mengden utskillelse av dette hormonet øker så raskt og når sitt maksimum omkring til ukers graviditet og går ned til et lavere nivå omkring til uker.


Alle fostre vokser omtrent like mye frem til denne tiden, og en kan derfor beregne termindato nå. Undersøkelsen, som er en stor begivenhet for vordende foreldre, har først og fremst medisinske formål. Babyverden har en podcast uke for uke. Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten.


Fødselslege Tilde Broch Østborg: Nå ser den lille snart ut som et lite menneske. Vil alle få rett på tidlig ultralyd ( uke 12) i fremtiden? Mange gravide ønsker en slik undersøkelse, og alle de fostermedisinske sentrene ønsker dette. En slik undersøkelse inngår i vanlig svangerskapsomsorg i mange andre land som Sverige, Finlan Danmark, Island og England. LES OGSÅ: Gravid uke for uke.


ULTRALYDBILDE FOSTER: Ultralyd av foster uker gammelt (svangerskapsuke ). Ultralyd er en diagnostisk teknikk som sender høyfrekvente lydbølger inn i kroppen via en transduser. Dette er nødvendig for at barnet skal kunne vokse og utvikle seg, og for at transporten av nærings- og avfallsstoffer skal gå som den skal.

Nå er funksjonene og blodomløpet snart helt utviklet. Se på hodet – ansiktstrekkene begynner å tre frem. Du kan ane nesetippen! Jeg skulle aller helst ventet noen uker til men det lar seg vanskelig gjøre grunnet sommerferien.


Spørsmålet mitt er hva vi egentlig kan forvente og se? Og om alt ser bra ut med den lille, hva er den prosentvise sjansen for at det går fint til over uk. God tannhygiene er viktig når man er gravid , floraen i munnen er litt annerledes, derfor er det viktig å bruke tanntråd eller tannstikkere i tillegg til tannbørste. Videoen nedenfor gjelder fosterets uke som er det samme som mors uke 8. Embryoet er seks uker gammelt og i slutten av denne uken er anlegget for de fleste organsystemene dannet.


Armer og ben har vokst mer ut, og skjelettet har begynt å forbene seg. CRL, crown-rump length). Pass på svangerskapskontroll-frister, den første er allerede i uke –12. Regn fra første dag i siste menstruasjon. Ultralyd , fødeplass og andre kontroller er også vel så viktig.


Dersom du vurderer abort, må dette gjøres i uke 12. Stadig flere gravide tar ultralyd ved privatklinikk før rutineultralydundersøkelsen i uke 18. Gravide med blodtypen Rhesus negativ vil få tilbud om en blodprøve for å se hvilken Rhesus fosteret har.


Det gjøres for å unngå senere komplikasjoner hos barnet. Ved påvisning av et RhD-positivt foster hos en RhD-negativ gravid , gis det tilbud om forebyggende behandling i svangerskapet og etter fødselen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg