fredag 19. juni 2015

Ovnsbakt laks med poteter

Prøv en lakseburger med syrlig fenikkelsalat. Vi har oppskriften. En klassisk fiskemiddag servert med en saftig agurksalat og kokte poteter.


Baker du fisken i stekeovnen kan du raskt tilberede mat til mange, med et flott resultat. Dette er oppskriften som Reneé Fagerhøi mener gir oss den beste varianten.

Sammen med kokte poteter og agurksalat blir dette en sunn og god middag. Poteter bakt med parmesan. Bruk små partypoteter. Skjær dem i to, og fordel i ildfast form med litt olivenolje i bunn.


Skvett litt olje på toppen, og skvis over sitronsaft. Dryss over havsalt og pepper og rikelig med finrevet parmesanost. En sunn og smakfull familiemiddag med laks.

En oppskrift på ovnsbakt laksefilet med fløte, brokkoli, poteter og cherrytomater. Vask og skjær purre, løk og poteter i skiver. Legg alt i en smurt ildfast form, strø over finhakket hvitløk, dill, salt og pepper.


Vent med å legge på fiskebitene til det er minutter igjen av steketiden. Hjemmelaget fiskegrateng er en ypperlig måte å få barn til å spise fisk på. Dette er en enkel og deilig makaroniform med strøkavring, hvit fisk og smakfull Norvegia-ostesaus. Server gjerne med revne gulrøtter, kokte poteter og smeltet smør over. Oppskrift på en form med grønnsaker og laks i ovn.


Dette er en gjenoppskrift som er laget for å bruke opp mest mulig av maten og unngå å kaste mat. Prøv lakseburger neste gang du fyrer opp grillen! Kok potene med skall til de er nesten kokt.


Vask godt potetene, skjær i båter og vendt i masse godt krydder og en slump olje. Krydre laksen med salt og pepper og stek i ovnen i ca. Bland sennep, olivenolje og hvitløk sammen.


Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Bland poteter , spinat og rødløk i en bolle og vend inn dressingen.

Skjær sukkererter, potet og vårløk i to. Kok grønnsakene møre i vann, og hell av kokevannet. Sennepsvinaigrette. Laksen danderes til slutt. Pisk sammen alle ingrediensene til sennepsvinaigretten og smak til med pepper.


Vend grønnsakene inn i vinaigretten. Server ovnsbakt laks med potet - og grønnsaksalaten ved siden av. Andreas Myhrvold serverer ovnsbakt laks med smørsaus og salat med rettich og agurk.


Her får du ny inspirasjon. Ovnsbakt laks med spicy agurksalat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg