mandag 1. juni 2015

Blærebetennelse kjerringråd

Urinveisinfeksjon - kjerringråd. Den kan forårsake symptomer slik som svie og utflod nedentil. I tillegg er det ikke uvanlig at urinen er mørkere enn vanlig og at den kan ha en sterk lukt.


Blærekatarr - kjerringråd. Symptomer på det er svie når man tisser. Både kvinner og menn kan få det, men statistisk er det nok mest kvinner som er rammet av det. Det er viktig at blærekatarr blir behandlet slik at man unngår at infeksjonen blir mer alvorlig. Den rammer kvinner oftere enn menn fordi kvinner har kortere urinrør.


Man kan få infeksjon både i øvre og nedre del av. Her er noen tips og råd vi har hentet fra bladet Bedre Helse og nettstedet Kjerringråd. Det er lett å bli utsatt for blærekatarr hvis urinen blir for basisk. Det kan lønne seg å forebygge ved å surgjøre urinen. Spis en halv grapefrukt eller saften fra en halv sitron daglig.


Et av de tipsene vi har sett mye til på nettet er å drikke rikelig med vann og litt appelsinjus. Jeg er veldig sjelden syk, så som regel klarer jeg å bremse og stoppe opp diverse infeksjoner ved å drikke mye, ha ulltrøye og ullsokker (ullbukse hvis det er blærebetennelse som er i emning), ullskjerf, ta svarthyllkapsler og drikke appelsinjuice, samt hvile mye og ikke stresse. Den skyldes som regel bakterier som kommer inn i urinblæra. Vannlatingen kan være smertefull. Man opplever svie, hyppig vannlating og varmefølelse i underlivet under og etter vannlating.


Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Endelig en rynkekrem som virker. Et annet kjerringråd som ikke er nevnt her er kjerringrokkte (fås på apoteket). Med en gang jeg kjente symptomene drakk jeg MYE av dette.


Det var da jeg lærte meg å drikke en halvliter kokt vann hver morgen( på fastende hjerte) for å rense nyrer og blære. Aldri har jeg hatt symptomer siden dette ble en del av min livsstil. Den gamle advarselen om at barn får blærekatarr av å sitte for lenge i snøen, er det kanskje ikke all verdens grunn til å lytte til, selv om Klingenberg ikke helt avviser teorien.


Originalbrosjyren er utgitt av BMJ Publishing Group som en del av oppslagsverket BMJ Best Practice. Teksten er oversatt og noe tilpasset norske forhold av Helsebiblioteket. Brosjyren må ikke erstatte kontakt me undersøkelse hos eller behandling av kvalifisert helsepersonell. Man vet ikke hva som utløser sykdommen eller hvor vanlig den er.


Diagnosen stilles ved å utelukke andre årsaker til symptomene, bla. Natron er ikke bare billig i bruk, men miljøvennlig og har utallige bruksområder utover å være et hevemiddel i bakst. Ukompliserte urinveisinfeksjoner, det vil si blærekatarr hos ikke-gravide og ellers friske kvinner som ikke er spesielt utsatt for infeksjon, går ofte over av seg selv i løpet av tre dager til en uke.


Har du ofte urinveisinfeksjon? Lag avtale med fastlegen din om å få resept på antibiotika som du har liggende hjemme i beredskap. Se hvilke medisiner og kjerringråd som virker mot blærekatarr. Vanligste årsak til blærekatarr er at man blir kald i kroppen.


Dette tar livet av den ufarlige og beskyttende normale bakteriefloraen omkring. Kjerringrokk te er godt for å rense nyrene, det virker vanndrivende og kan brukes for å begrense menstrasjonsblødninger. Prostata er en kjertel som er plassert under blæren hos menn.


Denne kjertelen vil hos de fleste menn begynne å vokse med alderen. Veksten i seg selv er ufarlig, men hos enkelte kan det etterhvert gi vannlatningsproblemer. Tilstanden kalles godartet forstørret prostata (benign prostatahyperplasi).


Når man blir skikkelig syk eller man har en forkjølelse som aldri går over, så er mange villige til å prøve mye rart for å bli frisk. Metoden som vi her skal vise dere baserer seg på et gammelt kjerringråd. Bloggeren Jennifer Thompson prøvde tilfeldigvis dette, og ble overrasket over resultatet. En god natts søvn kan fort bli ødelagt hvis en full blære tvinger deg på toalettet.


Svar fra legen i morgen tidlig. Behandling for vanlige medisinske tilstander raskt, enkelt og sikkert. Hent medisin på apoteket med e‑resept.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg