mandag 29. juni 2015

Fortelle om graviditet uke 12

Hver eneste uke får jeg spørsmål, og alle lurer de på om vi ventet til uker hadde passert. For meg, eksisterer det ingen ukers regel, har aldri gjort. Mitt råd til alle de stolte, slitne, kvalme, redde og lykkelige mødrene er enkelt. Fortell om graviditeten til dine nærmeste når du og dere er klare for det.


De fleste synes det er greit å vente med å fortelle om graviditeten til etter uke , men dette må være opp til hver enkelt. Når kvinnen kommer til jordmor går de gjennom tidligere graviditeter og kan snakke om det dersom hun har hatt en spontanabort tidligere.

Det er ulikt hvordan kvinner opplever og reagerer på en spontanabort. Jordmorforeningen: - Det er lurt å fortelle om graviditeten tidlig. Det er en uskreven regel at man venter til man er uker på vei før nyheten om graviditeten deles. Du har ingenting å tape, mener hun.


De første ukene er det alltid en risiko for spontanabort. Dersom man ikke synes det gjør noe at andre får vite om en eventuell spontanabort, er det ingenting i veien for å fortelle om graviditeten tidlig, mener hun. Sonja Ystaas Camilla. Når skal man fortelle om graviditeten og hvordan forteller man at man er gravid?


Har dere akkurat funnet ut at dere er gravide og skal ha barn vill dere helt sikkert fortelle om graviditeten for hele verden.

Kanskje så bør dere vente litt med å fortelle om graviditeten og det ventende barnet med tanke på risikoen for en tidlig spontanabort. Hvem forteller man det til først at man er. Selv om du bobler over av glede og brenner etter å fortelle om det, venter mange uker før de forteller det til andre enn den vordende pappaen og kanskje den nærmeste familien. Det er veldig individuelt når gravide føler de har lyst til å fortelle den gode nyheten, men mange venter til uke 12. Om barnet: Stemmebånd!


I begynnelsen av denne uken er fosteret ti uker gammelt, og mange regner dette tidspunktet som en milepæl. De fleste spontanaborter skjer i løpet av de tolv første ukene av svangerskapet, og fra nå av er de mindre vanlige. Permisjon etter §§ -til -skal varsles arbeidsgiver snarest mulig og senest en uke i forveien ved fravær utover to uker , senest fire uker i forveien ved fravær utover tolv uker og senest tolv uker i forveien ved fravær utover ett år. Er dere ikke to om å få barn?


Det skal deles på både godt og vondt. Jeg hadde samme tanke som deg for jeg ønsket å skåne kjæresten min, men jeg er sjeleglad for at jeg delte graviditeten allerede fra positiv test. Gravid uke for uke. Følg din og fostrets utvikling uke for uke under graviditeten.


Hvordan vokser barnet? Hvilke organ utvikles nå? I hvilken uke er risikoen for spontanabort størst? Følg din graviditet uke for uke i vår guide over graviditeten.


Når er det riktig å fortelle om graviditet ? RISIKO: - Jeg er selvsagt klar over at risikoen for spontanabort reduseres betydelig etter tolv uker , men den risikoen blir ikke påvirket av hvor mange som vet om den lille menneskespiren som har begynt å vokse inne i magen.

De har ikke lov til å bruke graviditet som et argument mot fast ansettelse, men det kan nok telle med i vurderingen selv om det ikke går å bevise. Hvis jeg skal tilbake til den gamle arbeidsgiveren min kommer jeg til å gi beskjed en gang det føles naturlig - men det blir nok en liten stund etter uke uansett. Vi tenker å fortelle etter første svangerskapskontroll. Da jeg fikk graviditeten bekreftet hos legen min var jeg omtrent uker på vei, og da fikk jeg en ultralyd hos legen - bare sånn fordi han lurte på om jeg hadde lyst til å se.


Det var helt fabelaktig, og vi så et bankende hjerte. Måtte også sjekke ut en delt ing p meg om jeg kunne bære frem et barn, men alt var heldigvis ok (tok siste undersøkelsen i går) så da håper vi bare spira vår sitter ) Jeg har fortalt det til tre stk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg