fredag 26. juni 2015

Abort før uke 6

Hvis du ønsker abort etter utgangen av 12. Du kan henvende deg direkte til et sykehus som har abortnemn ta kontakt med fastlegen din, en gynekolog eller en annen lege. Truende abort regnes egentlig ikke under gruppen spontane aborter, men de er allikevel nært knyttet opp til denne gruppen. Noen kan også ha litt smerter i underlivet.


Anonym bruker skrev: Jeg lurer også på hvorfor han har behov for å snappe henne hver dag. Han har kun snapscore med henne og med meg men tre uker med henne og noen få dager med meg.

Men det er bare uskyldig hverdags prat som han sier. Jeg hater å føle meg sjalu, det er så slits. Spontanaborter skjer oftest tidlig i svangerskapet, vanligvis før uke åtte. Kvinnen Hos kvinnen kan det være unormale tilstander i livmoren, for eksempel store muskelknuter.


Andre vanlige årsaker er enkelte typer infeksjoner, eller en hormonell årsak. Svakhet i livmorhals kan resultere i sen- abort. Risikoen for dette er størst før 12.


Da kalles det en tidlig abort.

Fosteret regnes som levedyktig etter 24. Hos alle kvinner er det risiko for at svangerskapet ender med spontan abort. Hvis det later til at abort er uunngåelig, er det lite leger kan gjøre for å hindre dette.


Komplett og innkomplett abort bør behandles på sykehus. Ved innkomplett abort må det foretas en utskrapning. Hvis det ikke kommer en spontan abort er også utskrapning her nødvendig. En spontanabort oppstår når fosteret støtes ut før det er gammelt nok til å overleve utenfor livmoren. Hvis et levende foster er til stede ved uke er risikoen for fostertap de neste ukene på.


For mødre under år er tallet under. Mors alder er svært avgjørende for forekomsten av spontanabort. En dansk undersøkelse viste at 1 av alle kjente svangerskap endte med spontanabort. I tillegg har det vært vanlig praksis mange steder å vente til graviditeten har vært minst -uker før man har utført kirurgisk abort. Nedgangen i ventetid skyldes trolig enklere logistikk og tilgang til abort tidligere i graviditeten for medikamentell abort , forklarer Løkeland.


Før aborten gjennomføres kartlegger man hvor lenge en har vært gravid. Hvilken metode som brukes avgjøres på bakgrunn av hvor langt i svangerskapet man er. Svangerskapsukene telles fra første dag i siste menstruasjon. I praksis vil dette si to uker før en faktisk ble gravid.


I Norge koster det ingenting å ta abort.

Medikamentell abort. Jeg ba om abort så fort jeg fant ut at jeg var gravi men jeg fikk beskjed om at jeg ikke kunne få utført abort før jeg var minst uker på vei og sykehuset måtte kunne påvise hjerteslag hos fosteret ved innvendig ultralyd før de kunne gjøre det. Kan man stoppe aborten ? Ved mistanke om spontanabort før 12. Hos de fleste har fosteret verdt dødt en periode, eller at det ikke har blitt utviklet et foster i det hele tatt.


Om man kommet forbi 18. Abort er avbrytelse av et svangerskap. Begrepet abort brukes både om spontan abort og provosert abort.


Tre spontane aborter etter hverandre uten at det har vært fødsel av et barn innimellom kalles habituell abort. Provosert abort er en kunstig fremkalt abort der et svangerskap blir avbrutt i den hensikt å hindre fødsel av et barn. Nemndbehandlede aborter. I alt ble det utført 5aborter etter nemndbehandling.


Ofte vet ikke kvinnen selv at hun har hatt en spontanabort fordi den skjer før hun vet at hun er gravid. De fleste spontanaborter skjer i de aller første ukene av svangerskapet. Men en spontanabort uten symptomer kan også skje senere i svangerskapet.


Noen ganger dør fosteret uten at noen symptomer på abort oppstår. Dette heter missed.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg