tirsdag 2. juni 2015

Bihulebetennelse hodepine

Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Bihulebetennelse kan vare lenge, og varer den over måneder kalles det kronisk bihulebetennelse.


I sjeldne tilfeller kan bihulebetennelse forårsake alvorlige problemer som påvirker hjernen og øynene. Det er i kjevebihulene og pannebihulene det er vanligst å få bihulebetennelse.

Hva er symptomene på bihulebetennelse ? Dersom en forkjølelse ikke vil gå over, men nesetettheten og snuen fortsetter utover to-tre uker, er det stor mulighet for at man har bihulebetennelse. Hodepine og ansiktssmerter er også vanlig ved bihulebetennelse. Luftveisinfeksjoner smitter som regel ved dråpeinfeksjon ved at en forkjølet hoster eller nyser i nærheten av deg.


Bihulehodepine: Når bihulene gir deg vondt i hodet. Symptomer på bihulebetennelse kan være nesetetthet med mengder gult og grønt slim i nesen, smerter i pannen, overkjeven, tennene, kinnene eller rundt øynene. Hodepine kan også oppstå, og forverres om du lener deg fremover.


Når du spiser kan du oppleve tannsmerter og tap av smakssansen.

Kronisk bihulebetennelse er en tilstand med vedvarende betennelse og hyppige infeksjoner i neseslimhinnen og bihulene. Typiske symptomer er stadig renning av snørr, nesetetthet, ansiktssmerter og tap av luktesans. Ved vanlig forkjølelse er det ofte samtidig betennelse i slimhinnen i nesen og i bihulene.


Ikke alle merker noe særlig til betennelsen i bihulene. Dersom utførselsgangen fra en bihule tettes til vil trykket inne i bihulen øke, og det oppstår smerter. Er bihulebetennelse smittsomt? Smertene kan ifølge Mjølstad ofte forverres dersom du bøyer hodet ned eller fremover. Som regel varer en bihulebetennelse fra noen få dager til opptil en eller to uker, og dette er i utgangspunktet ikke en smittsom sykdom, sier hun.


Behandlingen av plagene avhenger av symptomene dine og hvor lenge du har. En av de vanligste symptomene på bihulebetennelse er hodepine og trykk mellom nesen og øyenbrynene. Det finnes mange smertestillende medisiner som kan hjelpe, men de er ikke alltid like effektive. Derfor ønsker vi å fortelle deg om en naturlig behandling som inneholder en ingrediens som er bra mot bihulebetennelse og spesielt hodepine.


I noen tilfeller, spesielt dersom det finnes andre årsaker til nedsatt drenasje, som skjev neseskillevegg eller nesepolypper, kan det være at betennelsen ikke går tilbake. Dersom den vedvarer over tre måneder, kalles den for kronisk bihulebetennelse. Akutt bihulebetennelse varer under uker. Alvorlig bihulebetennelse som ikke blir behandlet kan gi varig skade av slimhinne i bihule og nese.


Symptomene er typisk smerter lokalisert til kinn, bak øynene, i pannen eller sjeldnere i bakhodet.

Ny behandling av ikke-allergisk rhinitt. Ikke-allergisk rhinitt er en svært vanlig plage som kan påvirke livskvaliteten. Aleris Frogner tilbyr nå en ny, effektiv behandlingsmetode. Dersom du til stadighet rammes av hodepine , og ikke helt klarer å finne ut hva slags det er, eller rammes helt akutt, så gå til legen og få en skikkelig utredning.


Også personer med bihulebetennelse vil oppleve forverring av hodepinen under disse omstendighetene, men den som har bihulebetennelse pleier ikke å ha noen problemer med å skille mellom dette og annen hodepine. Ved bihulebetennelse er man i tillegg forkjølet og dårlig i forkant. Deretter kommer trykket i hodet (bihulebetennelsen).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg