torsdag 18. juni 2015

Steke kyllingfilet

Usikker på hva du skal ha til middag? Finn inspirasjon og tips her. Grill kylling sammen med marinerte grønnsaker. Vi har oppskriften.


Her finner du gode råd og inspirasjon til steking og tilbereding av kylling. Selv om nordmenn elsker og spiser kyllingfilet ganske ofte, syns mange tilberedningen kan være vanskelig.

Lær deg en gang for alle hvordan du tilbereder en saftig og perfekt stekt kyllingfilet – vi gir deg alle gode tips her! Her er tipsene som gjør at du får saftig og perfekt stekt kyllingfilet - enten du bruker ovn eller stekepanne. Det er det magreste kjøttet vi har, samtidig som det er fullt av sunne proteiner.


Kylling er verdens mest brukte kjøtt. I tillegg er det også mat som er enkel å tilberede på kort tid. De fleste steker kyllingfileten i pannen når de skal tilberede middagen. Det er fint, men det er veldig viktig å passe på at kyllingen er helt gjennomstekt.


Rå kylling skal ikke spises.

Problemet er at overstekt kyllingfilet blir ganske tørr, og det er ikke så fristende. Hvordan steke kyllingfilet. Det er viktig at den er gjennomstekt, men samtidig ikke for mye stekt , da den blir tørr og smakløs. Når du steker kyllingfilet kan det derfor være lurt å bruke steketermometer.


Det magre kjøttet egner seg perfekt om du skal dele det opp og trekke i supper eller wokke i gryter, men vil du steke fileten. Les steke - og koketips for kylling. Se hvordan du steker hel kylling, kyllinglår, varmer opp grillet kylling og steker kyllingfilet i ovn og i panne. Ha litt olje eller smør i bunnen av en panne med lokk, eller en sautégryte (skal du bare steke 1-filéter kan du bruke en vanlig kjele med lokk). Stek i 1-minutter.


Slik steker du kyllingfilet i ovnen. Prisen har også gått ned. Mariner filetene med krydder du liker. Jeg er personlig svak for paprikapulver på kylling.


Med denne oppskriften får du et middagsmåltid som er enkelt å lage og med deilig smaker av søtpotetpure og spinat med hvitløk. Vend filétene, og skru ned temperaturen til laveste styrke. Kjapp, deilig og sunn middag med kylling og hjemmelaget rosmarinsaus.


Foto: Allers forlag.

Den aller sikreste metoden er å steke kyllingkjøttet ferdig i ovnen. Om ovnen er 1eller 2grader er ikke så viktig. Med litt erfaring med eget utstyr (stekepanne og komfyr) finner du fort ut hvordan du kan hoppe over dette og steke kyllingbrystet helt ferdig i stekepannen. Del kyllingfilet i mindre biter.


Varm olje i en stor stekepanne på middels sterk varme. Server med hvitløksbaguetter. Ovnsbakt kyllingfilet med asiatisk fløtesaus.


Med både kjøtt, grønnsaker og saus i én form, går det raskt å lage middag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg