mandag 22. juni 2015

Krabbeklør per person

Krabbeklør : 5g per person ;. Dersom du ønsker å servere reker og blåskjell, beregner du 2g reker og 2g blåskjell per person. Det er vanlig å beregne ca. Grønn salat, g per porsjon Pastasalat, g per porsjon Potetsalat, g per porsjon Waldorfsalat, g per porsjon Dressing, g per porsjon. Beregn som ellers ca. Dette varierer etter hva man serverer.


Men husk alltid å ha et par ekstra dersom dere er mange til bords - og spesielt om du har invitert noen skikkelige krabbemonser. Les om hvordan du koker og renser krabben her Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. Se så store prisforskjeller: Mer enn 1kroner skiller kiloprisen på disse krabbeklørne. NØTTERØY (VG) Skalldyrsesongen er i gang, og butikkene fylles nå opp med sesongens fisk og skalldyr. Hvor mange gram reker bør man beregne pr person , når reker er hovedretten?


Brød og slikt kommer i tillegg. Hvor mye reker man skal beregne per person ? Så hvordan kan man være sikker på å ha nok reker til alle? En god tommelfingerregel er å ha rundt en 5gram reker per person , om du skal ha reker som eneste rett. Skal du ha reker som eneste rett anbefaler vi å beregne 4gram per person dersom du kjøper store reker.


Størrelsene på rekene angir hvor mange reker det går på én kilo. Skalldyr er populært og egner seg fint på ett koldtbord. Minuset er at det kan bli litt dyrt om en skal slå seg litt løs.


Koldtbord – per person. Ha i et par delte sitroner og en bunt frisk dill. Legg i kongekrabben og la den koke i 5-minutter, avhengig av tykkelsen på beina. Når den bytter farge og flyter opp er den som regel. Når fiskedisken bugner av fersk fisk og skalldyr kan det være vanskelig å velge riktig.


Her får du råd om hvordan du selv kan sjekke hvordan fisken er fersk, hvor lang holdbarheten på fisk er og hvor mye fisk du må beregne per person. Det viktigste på krabbefesten er selvsagt selve krabben. Klørne er selve delikatessen på krabben, og foretrekkes av mange foran hummer. Det meste vanlige, og det enkleste, er å koke krabben og servere med tilbehør.


Du beregner cirka 2g krabbekjøtt per person , som normalt er innholdet i en stor krabbe. Kokt krabbekjøtt er ferskvare som ikke bør ligge lengre enn et døgn i kjøleskapet. Kok opp rikelig med vann og beregn ca.


Man beregner ett krabbeskjell per person. Man får også kjøpt bare klørne, selve delikatessen på krabben. Slik tilbereder du krabbe selv. Du kan fiske krabber selv ved bruk av teiner eller lystring.


Oppskrifta er opprinneleg henta frå ingen ringare enn Ørjan Johannessen, og då må det jo bli bra. I den originale oppskrifta skal det vere ss pepar, men det fann vi fort ut blei for sterkt her i heimen. Vi beregner ½ kg krabbeklør pr.


Det lyder af rigtig meget, at der bruges ½ kg krabbeklør til hver person i en forret, men her det vigtigt at huske, at krabbeklør vejer rigtig meget, og at det spiselige indhold udgør en relativt lille del af vægten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg