onsdag 24. juni 2015

Akupunktur gravid overtid

Min erfaring gjennom år er at gravide ofte har svært god effekt av akupunktur. Du er ikke overtid før uke 42. Jeg hører ofte gravide snakker om igangsetting med akupunktur.


Jeg kan ikke sette igang din fødsel med akupunktur. Jeg syns det er feil å bruke det uttrykket.

Fødselsforberedende akupunktur kan starte allerede fra uke 3 og kan bidra til at fødselen kommer i gang rundt termindato slik at overtid unngås. Fordelen med fødselsforberedende akupunktur er at man kan unngå bruk av kjemiske medikamenter, og da heller lar kroppens eget hormonsystem forberede å sette i gang fødselen når den er klar. Dersom du er på overtid kan akupunktur være til hjelp for å stimulere kroppen til å sette igang fødselen. Forskning viser at de som har fått modningsakupunktur har mindre sannsynlighet for overtid.


Ved overtid kan du også benytte akupressur selv hjemme, og jeg kan lære deg hvilke punkter du eller partneren din bør trykke på. Husk at akupunktur i Norge ikke er en beskyttet tittel. Ikke alle akupunkturpunkter skal benyttes under en graviditet.


Mange som får akupunktur hos oss har ulike problemstillinger ved å bli gravid.

De kommer fordi de sliter med å bli gravide. Vi får mange spørsmål og om hvordan akupunktur kan benyttes ved stress over å ikke få barn. Det å ikke bli gravide er for de fleste en vanskelig situasjon og man leter etter hva man kan gjøre og hva som er galt. Ny studie viser at nålene ikke virker. Det har vært ulik praksis rundt om i landet for når den gravide blir satt i gang på overtid , noe som har skapt forvirring og usikkerhet blant gravide.


Noen har operert med 7-dagers grense i flere år, andre steder har det ikke vært uvanlig at gravide har gått over dager over termin før de har blitt igangsatt. Erfaringsmessig responderer de fleste gravide godt på akupunktur , og det er derfor ofte kun nødvendig å behandle med få punkter med mild stimulering. Overtid i lovens forstand blir det først når det arbeides ut over dette. Begrepet samlet arbeidstid omfatter både alminnelig arbeidsti merarbeid og overtidsarbeid. Når er overtid tillatt?


Overtid er kun tillatt dersom det er et særlig og tidsavgrenset behov for det. Med andre ord kan ikke overtid brukes som en fast ordning. Rask og trygg leveranse.


Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Både erfaringsmessig og via studier har det vist at åpningstiden blir kortere og overtid reduseres.


Målet med fødselsforberedende akupunktur er å forberede hele kvinnens kropp på fødsel ikke bare å få satt i gang fødselen.

Kan jeg selv gjøre noe å bidra til modningen? Vi vet ennå ikke mye om akupunkturbehandling kan forhindre overtid , det er mange kvinner som ønsker å bruke det. En stor tysk studie av rundt 9kvinner som fikk akupunkturbehandling fra uke 3 viste imidlertid en raskere modningsfase av livmorhalsen og kortere tid i fødsel. Dette øker risikoen for komplikasjoner under fødselen.


Les mer om overtidig svangerskap her. Teorien bak akupunktur som metode til å sette i gang fødsel, er at det skal virke ved å stimulere nervesystemet, som så skal stimulere livmoren til å trekke seg sammen. Ved å gi dette fertilitet hormonet kan helsepersonellet dermed øke og kontrollere rie-aktiviteten dersom riene stopper opp under fødsel.


Oksytocin gis også også til kvinner som er på overtid og må få hjelp til å bli satt igang. Tidligere studier viste at nesten alle gravide fødte innen utløpet av uke (2til 3dager). I denne perioden er det i praksis ingen økt risiko for komplikasjoner. Etter uke er risiko for dødfødsel noe økt. Akupunktur kan oppleves som stress-reduseredene.


Man anbefaler derfor nå å sette i gang fødsel tidlig i uke 4 eller enda tidligere dersom det foreligger risikofaktorer. Fertilitet- akupunktur for å bli gravid. Vi har avdelinger i Oslo, Sørlandet og Trondheim.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg