fredag 26. juni 2015

Ostekake med jordbær

Ostekake med jordbær

Jeg anbefaler deg å bruke frosne, opptinte jordbær til denne kaken. Kaken blir selvfølgelig god selv om du bruker friske jordbær , men jordbær som har vært frosne blir mykere når de tines og passer av den grunn bedre sammen med geléen og resten av kaken. Har du forsøkt å dekke en klassisk ostekake med rød gele og masse jordbær og bringebær?


Ostekake med jordbær

Det fantastiske med denne kaken er dessuten at den helst skal lages med frosne bær, så dette er en kake som er like fin å lage hele året. Det blir en aldeles nydelig kake! Kaken passer utrolig godt nå til de kommende festdagene i mai, men også ellers på året. Dette er en enkel ostekake med jordbær og med enkel, mener jeg virkelig enkel. Her er det ingenting som skal stekes!


Bunnen lages av en blanding av kjeks blandet med smeltet smør eller margarin og presses godt ned i en rund kakeform. Det er slett ikkje vanskeleg, og gjer at kaka ser verkeleg flott ut på bordet. Eg brukar berre ein vanleg kakering og det funkar fint.


Rør den varme osten sammen med resten av kremosten, yoghurt, sukker, vaniljesukker og revet skall av de godt vaskede appelsinene i en kjøkkenmaskin. Hell blandingen over kjeksbunnen og la kaken stå kaldt i minst timer - helst natten over. Del hvert jordbær i fire og dander rundt kaken tett i tett (som på bildet). Perfekt sommerkake: Lett og luftig ostekake på smakfull kjeksbunn som dekkes med rød jordbærgele og massevis av sommerens søte, friske jordbær. En silkemyk og smakfull ostekake er et must på kakebordet ved både små og store anledninger.


Denne iskaken kommer til å bli en av dine favorittdesserter. Søt, fyldig og god. På den måten har du alltid noe godt å by på. Deilig smak og fristende utseende.


På tide med en ny deilig kake her på Det søte liv! Bland så sammen med kremostblandingen, og hell over kakebunnen. La kaken stå i kjøleskapet i minst timer. Ostekake uten rømme.


Pynten: Når fyllet har stivnet kan du ta kaken ut og sette den på et serveringsfat. Pynt med blåbær, jordbær og bringebær. Denne er ostekaken er i tillegg så enkel å lage at det nesten ville være kriminelt å la være. Du trenger verken gelatin eller stekeovn – kun kjøleskap.


Etter noen få timer kan du nyte en fløyelsmyk ostekake med friske bomber av jordbær og deilig søt melkesjokolade. En av 3gode oppskrifter fra Dr. Du kan lage den når du har tid til overs og la den ligge i fryseren til du får gjester. Jordbær er sommer og sommer er jordbær.


Denne frosne ostekaken er grei å lage uten stekeovn, og bør holde til persjoner. Alle elsker ostekake. Og alle elsker jordbær. Her kan vi glede alle med begge deler!


Ostekake med jordbær

Vær obs på at kaken skal stå og stivne i kjøleskapet i minst fire timer etter at den er stekt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg