torsdag 11. juni 2015

Brunere gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Pigmentendringer i huden er vanlig i svangerskapet. Noen opplever å få brune flekker i ansiktet.


Dette kan forebygges ved å være flink til å bruke solkrem. Hos noen forsvinner pigmentflekkene etter fødselen, hos andre vedvarer de. Andre vanlige områder pigmentendringer forekommer er rundt brystvortene, under armene og rundt kjønnsorganene. Arr og føflekker kan også mørkne. Mattilsynet advarer likevel barn og kvinner i fruktbar alder, herunder gravide og ammende om ikke å spise brun krabbemat på grunn av mulig høyt innhold av dioksiner og dl-PCB.


Advarselen omfatter ikke hvit krabbemat (i klør, ben og krabbehus) som har svært lavt fettinnhold og derfor inneholder lite dioksiner og PCB. Hvor mye krabbe kan du. Typisk for gravide er at blodårene blir mer synlige, og alt dette gjør at gravide merker kulde på brystene ganske godt. Brystknoppen forandrer seg også, og blir brunere (mørkere) som følge av hormonproduksjonen.


For ca år siden fikk jeg store partier på hake og hals, under ørene og fremover. I dag vet man at blåøyde foreldre godt kan få barn med brune øyne, og at genetikken bak øyenfarge er adskillig mer komplisert enn man først antok - faktisk kan omtrent alle kombinasjoner av foreldre med ulike øyenfarger få barn med hvilken som helst øyenfarge, selv om sjansen for visse kombinasjoner kan være ganske så lav. Det betyr at huden på hele eller deler av kroppen kan bli noe mørkere. Blant annet opplever mange gravide at de blir hurtigere brune om sommeren. Under svangerskapet blir blant annet området rundt brystvortene (areolaen) mørkere.


Også underliv, armhuler, nakke og andre deler av kroppen kan få mørkere hu men det er som regel forbigående. Brun utflod i starten av menstruasjonen kan også være første tegnet på at du er gravid. Dersom du i steden for menstruasjonsblødningen bare opplever litt brun utflod kan dette skyldes den såkalte implantasjonsblødningen som oppstår når et befruktet egg fester seg til livmorslimhinnen. Krabbe: Ikke spis det brune kjøttet. Det hvite som er i klør er helt ok å spise.


Fisk: Gravide oppfordres til å spise fisk minst to ganger i uka, som resten av befolkningen. Også fisk i påleggsform er en god kilde til mange nyttige næringsstoffer. Som gravid er du allikevel sårbar for enkelte bakterier og miljøgifter i fisk. Ved inntak av fet mat, mye mat eller krydret mat kan dette være med å gi halsbrann. Er man allerede plaget med dette som gravid , er jo det noe å ta hensyn til for å hindre ubehag.


Mye julemat er også veldig salt, og salt kan binde vann i kroppen. Det er ikke uvanlig at gravide hovner opp grunnet mye vann i juletiden, forteller Heggen. Tidlige tegn og symptomer på graviditet er uteblitt menstruasjon, kvalme og oppkast, ømme og forstørrede bryster, hyppigere vannlating og økt søvnbehov. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering.


Våknet i natt og trodde jeg tisset på meg. Da var det kommet brunt grumsete utflo og det kom litt mer da jeg gikk på do og tørket meg. Ikke kommet noe mer, men så antydning da jeg tørket meg på do i sted.


Er nå livredd for å miste. Har vært på tidlig ultralyd i uke og var til. Hei, jeg hadde mensen for uker siden, jeg hadde også samleie da uten kondom, men jeg går på p-piller som jeg begynte m samme uka jeg hadde mensen og samleie. Nå har Jeg begynt å blø brunt blod(sånn man pleier å få før mensen) jeg har lest mye omkring på nettet og der står d blant annet at d kan være et tegn på graviditet, og lurer da på om d kan være en mulighet at.


Brystene dine vokser, og areola (det brune rundt brystvorten) blir mørkere for å forberede brystene til amming. Blodårene i brystet kan sees som små nettverk i huden. Det er vanlig å føle seg svimmel, spesielt hvis du står oppreist lenge. Dette skyldes graviditetshormonene som gir lavere blodtrykk.


Er det lus der du oppholder deg? Hodelusen trives best i nakken, bak ørene og opp mot bakhodet. Flekkene kommer ofte på begge sider av ansiktet og ses som regel på kinnene, ved neseroten, i pannen eller på overleppa. Melasma kan også oppstå på håndrygger, armer og hals. Opptil av de som er gravide opplever slik hyperpigmentering, og kvinner med en litt mørkere hudtype er mest utsatt.


Nyresteinsbehandling er som oftest vellykket, men tilbakefall er ikke uvanlig. Etter et nyresteinsanfall er det cirka prosent sannsynlighet for at et nytt vil forekomme innen fem år, og prosent sjanse for å få nye nyrestein innen ti år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg