mandag 20. april 2015

Abort etter uke 12 hvordan

Hvis du ønsker abort etter utgangen av 12. Du kan henvende deg direkte til et sykehus som har abortnemn ta kontakt med fastlegen din, en gynekolog eller en annen lege. Mette Løkeland er overlege i Abortregisteret. Hun forklarer at omtrent til prosent av alle aborter gjøres etter uke 12. Dersom du ønsker en abort etter denne uken , og du har vært på sykehuset og funnet ut hvor langt du har kommet i svangerskapet, må du møte framfor en nemd dersom du er over uker på vei.


De tre siste årene har prosent av dem som søkte om å få ta abort etter uke , fått søknaden innvilget.

Kvinnens argumenter skal være tungtveiende slik at hun langt på vei har selvbestemmelse da også. En kvinne som begjærer svangerskapsavbrudd etter uke , skal gis standardisert informasjon og tilbys prevensjonsveiledning, etterkontroll og eventuelt senere samtale(r). SVAR: Hei Så fint at du skriver til ung. Dette må jo ha kommet som et sjokk, bruk litt tid på å la dette synke inn i deg. Når det gjelder abort før 12.


Jeg har og hørt om lokalbedøvelse, men er overhode ikke sikker, men narkose er vel vanligst. Men selve inngrepet tar bare 5-minutter. Etter en medikamentell abort.


Så lenge du blør skal du bruke bin ikke tampong.

Du bør unngå samleie de to første ukene i etterkant av aborten , eller så lenge du blør. Du kan bli sykemeldt i 1-dager fra og med den dagen du tar de siste tablettene. Jeg har tatt både en medisinsk og en kirurgisk abort rundt uke , og jeg vil anbefale deg å ta den kirurgisk. Det skjer slik hun over forklarer, men det psykiske er værre ved en medisinsk abort. I tillegg med meg, så gikk det ikke slik det skulle.


Jeg er en jente på 1 blir i desember. Svangerskapsukene regnes fra første dag i siste menstruasjon, altså opp til uker før man faktisk blir gravid. Det er altså selvbestemt abort frem til og med svangerskapsuke. Søknaden skal vurderes av en nemnd som består av to leger. Informasjonsskriv til deg som skal søke om abort etter utgangen av 12.


Information about applying for termination (abortion). Dersom menstruasjonen ikke kommer tilbake etter 4-uker skal man kontakte lege for å sjekke at man ikke fortsatt er gravid. Dro til USA etter.


Depresjon og sorg etter abort. Kroppen påvirkes likevel ikke bare fysisk av en abort. Det er også vanlig at du kan få en psykisk reaksjon før eller etter aborten. Dette varierer veldig fra kvinne til kvinne, men vi ser ofte at de fleste kvinner er mindre stresset, engstelig og nedstemt etter aborten enn før.


Man bør da ikke bruke tampong, men bin samt unngå samleie de første ukene etter en abort eller så lenge man blør.

Man kan bli sykemeldt i 1-dager fra og med den dagen man tar Misoprostol (Cytotec). Det er vanligvis lite bivirkninger og liten fare for infeksjon. Kontroll på sykehuset er ikke nødvendig ved abort innen fullgåtte uker. Sykehuset kan tilby kontroll etter to til fire uker , men du har ikke krav på slik oppfølging.


Det gjøres vanligvis ikke rutinemessig ultralydkontroll etter aborten. Loven sier videre at det skal legges vesentlig vekt på hvordan kvinnen selv bedømmer sin situasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg