torsdag 23. april 2015

Blåskjell levetid

Målinger av fødepartikler er brukt for å bestemme farten og matopptaket. I snitt filtrerer et voksent blåskjell godt over hundre liter vann i løpet av et døgn. Hver time går inntil fem liter vann gjennom skjellet. Skjellene skal være levende helt fram til tilberedningen starter. Blåskjell smaker best når de er så ferske som mulig.


Skjell som ikke åpner seg etter dampingen, skal heller ikke spises. Bedriften kan altså feire 40-års jubileum i år. Det betyr at Snadder og Snaskum sine ansatte i løpet av fjoråret har dratt opp over millioner blåskjell. At blåskjellene har spredt seg så langt nor er også knyttet til høyere sjøtemperatur i overflatevannet.


Levetid : år eller mer. Det er rapportert tettheter på flere tusen blåskjell per kvadratmeter, og produksjonen er sammenlignbar med høyproduktive systemer som regnskog og tareskog. Så det finnes kanskje andre blåskjell i andre havstrøk som jeg ikke vet om? Men alt er ikke som det pleier å være.


På det skjæret eller den knausen ute. Mange har opplevd det. Hydroider – tiltagende problem, flere arter, lite artskunnskap, Finnmark ikke problem med hydroider, kan være vanskelig å oppdage, begynner på bunnen av nota. Sjøkreps (Nephrops norvegicus, også kjent som scampi, Norway lobster, Dublin Bay prawn eller langoustine) er en nær slektning av vanlig hummer, men er betydelig mindre og slankere med lange smale klør.


Oppdatert informasjon for markedsførte legemidler i Norge til human- og veterinærmedisinsk bruk. Pakningsvedlegg, foto, interaksjonssøk, identifikasjonssøk m. Men ferskvann blåskjell er svært forskjellige i farge, størrelse og levetid. Avhengig av art, kan voksne leve til mer enn 1år. Mating og Befruktning.


Nesten alle ferskvann blåskjell reprodusere seksuelt. Men i motsetning til andre dyr som aktivt lete etter kameratene, blåskjell bruke vannstrømmer som sitt redskap for reproduksjon. Selv bruker jeg skjellene innen 3-dager. Det er viktig at de oppbevares kjølig og fuktig, men ikke i vann. Noen kan være mørkere brun med mindre fremtredende striper.


Sjelden, er blåskjell med svært lite striping funnet. De generelt er ikke større enn en tomme (centimeter) til inches (cm) lang og har en levetid på cirka fem år. Disse blåskjell er alger eaters og fôr ved å filtrere store mengder vann hver dag. Forskjellen mellom blåskjell og østers Selv om deler noen trekk, østers og blåskjell er ulike typer muslinger bløtdyr.


Ikke bare gjør de varierer i ulike fysiske egenskaper, men østers er strengt marine skapninger, mens blåskjell kommer i både ferskvann og marine varianter. I det vidare arbeidet vil forskarane finna ut kor utbreidd parasitten Marteilia refringens faktisk er langs norskekysten. Både ville bestandar og dyrka blåskjel vil bli undersøkt.


De kan dykke ned til meter, men typiske dykk går til 2–m og mer sjelden til 15–m. Dykkene varer normalt i 6–sekunder. Under dykkingen flyr den gjennom vannet med kjappe, rykkvise vingeslag.


Maksimalt kan ærfugler dykke ned til 50–m og svømmer da med både vinger og ben. Næringen er overveiende blåskjell og andre bløtdyr foruten en del småkreps. Det er feil når det hevdes at den tar mye yngel av hummer.


Reiret, som plasseres i en grunn grop på bakken, består av plantedeler og fôres med dun. Scampi har den typiske kroppsformen til hummer, men de er smalere enn den større Homarus arten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg