tirsdag 7. april 2015

Hvordan smelte sjokolade til dypping

Sjokolade og Søtsaker du kan gi bort i Gave eller unne Deg Selv. Nordens største utvalg! Hvordan temperer og kristaliser. Bruk sjokolade og smør. Kun smeltet sjokolade vil fungere greit, men hvis du tilsetter litt smør til den smeltede sjokoladen får du en glattere, mer dyppevennlig blanding.


Du kan også kjøpe spesiell lettsmeltet sjokolade for fondue eller dypping.

Smelt sjokoladen og smøret i vannbad. Om du har sjokolade direkte i en kjele som du setter på plata blir det veldig fort for varmt. Derfor anbefales det alltid å smelte sjokolade i et vannbad. Da jeg begynte å lage mat og kom til ordet vannbad i oppskriftene hoppet jeg raskt og elegant til neste.


Jeg synes det hørtes komplisert ut. Ha sjokolade oppdelt i biter i bollen. Når vannet koker, vil dampen gjøre at metallbollen blir varm og sjokoladen smelter. Vent med å røre i sjokoladen til du ser at den begynner å bli bløt.


Lurer på om det går ann å smelte helt vanlig melkesjokolade for å dyppe marsipan oppi?

Stivner den helt igjen? Spør fordi jeg engang skulle smelte om sjokolade for å ha oppi forskjellige former (tror jeg brukte melkesjokolade) og den ble bare klissen ettepå, ble aldri helt stiv igjen. Da har du kontroll på prosessen, og unngår at sjokoladen smelter for fort. Mørk sjokolade tåler å bli varmet opp til grader.


Mens melkesjokolade og hvit sjokolade , som inneholder tørrmelk, begynner å klumpe seg rundt grader. Jeg bruker vannbad med så varmt vann som jeg får i springen - tar litt tid å smelte sjokoladen , men funker. Jeg har selv opplevet at å smelte samme type sjokolade noen ganger gir perfekt resultat mens jeg andre ganger har sittet igjen med en grøtete masse det nesten er umulig å bruke til noe som helst.


Skrap den sammen igjen og bre utover på nytt. Gjenta prossessen til sjokoladen er avkjølt og begynner å tykne. Smaken av sjokolade er kanskje verdens mest elskede. Her er ti interessante fakta du kanskje ikke visste om det brune gullet.


Hvis sjokoladen griper tak i, ta pannen ut av varmen og rør litt vann, ss om gangen, rør til sjokoladen er glatt og blank igjen. Denne restaurerte sjokoladen vil være fin å bruke i en frosting eller fylling, men du vil ikke kunne bruke den i en oppskrift der sjokoladen må settes opp. På denne måten blir sjokoladen rennende og lett å bruke til glasering, dekorering, dypping osv. For ekstra flytende sjokolade , tilsett litt delfiafett og la det smelte i den varme sjokoladen Smelting i micro gjør det litt vanskeligere å følge me men er en utrolig grei måte den også. Hvis du smelter sjokolade og bare lar den stivne av seg selv, vil de forskjellige krystallene prøve å klumpe seg sammen.


Da blir det ganske tilfeldig hvordan sjokoladen ser ut. Den utvilsomt mest nerdete måten å smelte sjokolade på er å vakuum-pakke den og ha den i et temperaturregulert vannbad. Siden smeltepunktet for sjokolade er rett over grader kan man f.

Sjokoladen blir blankere, penere farge, og tåler mer uten å smelte om den er temperert, og ikke minst får den imponerende snap). Pensle sjokoladen på på baksiden av bladene. Det er viktig at den smeltede sjokoladen som du skal dyppe sjokoladekulene i er så avkjølt som mulig.


Er sjokoladen for varm, vil kulene smelte og miste fasongen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg