torsdag 2. april 2015

Barn som sliter med matematikk

Finn aller først ut hvilke hull barna har i den grunnleggende kunnskapen som matematikken bygger på. Barn sliter ofte med automatisering, i tillegg til å huske formler og regler. Tallinjer ser ut til å styrke den mentale tallinjen barn utvikler i hjernen. Derfor er spill som bruker tallinjer gode verktøy for å lære matematikk. For eldre barn er det også nyttig med mer avansert telling som å telle baklengs, telle ved å øke med et bestemt antall eller trekke fra et bestemt antall.


Hvorfor tror du at det er så mange barn som sliter med for eksempel matematikk , og hvorfor sliter vi med å rekruttere barn og unge til å velge realfag?

Et annet område som er oversett i nesten all pedagogikk er hjernens arbeidsminne og langtidsminne. Barn som har problemer med matematikk kan ofte kjennes igjen ved at de har få løsningsmåter og innlæringsmåter når de jobber med oppgaver. Allikevel er det mange som sliter med dette, noe som kan føles utrolig frustrerende. Denne mattefrustrasjonen starter for mange allerede på barneskolen, og vokser seg herfra bare større og større. Se listen over gode matematikkapplikasjoner nederst i denne saken.


Om du har barn som ikke er gamle nok til å lære matematikk helt ennå, prøv heller denne saken med lærerike barneapper. Norske skolebarn sliter med matematikken ifølge internasjonale sammenligninger som PISA-undersøkelsen og andre rapporter. Ungdom sliter med matte: - Foreldre må lære seg matte for å hjelpe barna At du selv var dårlig i matte på skolen, er ingen unnskyldning for at barna dine skal bli det, mener superlærer Hanan Abdelrahman.

Ofte føler foreldre til barn som strever på skolen at de selv og deres barn er til plage for skolen. Skolen trenger mange drøftinger innad i kollegiet for å bli seg bevisst hvordan de kan bidra til å redusere følelsen av under-legenhet som noen foreldre sliter med. Terje, far til Daniel, tok kontakt med MentorNorge fordi han opplevde at sønnen slet med matematikk på skolen. Daniel har hatt mentor fra MentorNorge i matematikk i underkant av et år.


Matematikk er et sentralt fag både på grunnskolen og videregående. Dyskalkuli refererer seg til matematikkvansker som har en spesifikk karakter, dvs. Barnet med “ren” dysleksi som jeg hadde lest om i eksempler i lærebøkene var sjeldnere enn jeg trodde, i hvert fall blant dem som ble henvist til PP-tjenesten eller til kompetansesenter.


Dersom vi ser nærmere på forskning, hvor vanlig er det egentlig at barn har vansker med både lesing og matematikk ? Det er et fag flere sliter med , og som det er lett å falle bak i. Boken er en lettfattelig guide som gir deg en oppskrift for hvordan du jobber med barnet ditt for å løse mattefrustrasjonene. Den er skrevet for foreldre og andre voksne med både små og store barn som de vil hjelpe med matten. Denne e-posten fikk vi fra en leser nettopp: Jeg er nå ferdig med de første sidene i Hvordan fatte matte. På skolen sliter disse barna som regel mest med matematikk ,. Vi ser at barn ned i 3-årsalderen som sliter litt med språket ubevisst bærer preg av at det er ting de ikke mestere,. Slik hjelper du barn med lesevansker.


Erik ble stadig mer urolig i timene. Heldigvis var det måneders venteti for høsten i 4.

Han fikk en spesialpedagog som mistenkte at problemene skyldtes lesevansker, for Erik kunne bare 5-bokstaver. Vil du få flere elever til å mestre og engasjere seg i matematikk ? PPT-OT møter barn og ungdom med store motivasjonsproblemer, fagvansker, psykiske vansker, barn med diagnoser som er i debutperiode, og konflikter som forstyrrer evne til konsentrasjon og oppmerksomhet. Noen tilfeller dreier seg også om mobbing og sosial ekskludering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg