onsdag 8. april 2015

Glutenfrie lunsjmuffins

Dette er en glutenfri matblogg, jeg er opptatt av å finne gode oppskrifter på både fest og hverdagsmat. Alle oppskriftene her er glutenfrie , men kan brukes som vanlige også. Dette er mest fordi jeg har to barn der den ene har cøliaki og den andre ikke, og de skal kunne lete frem til oppskrifter her selv. Glutenfrie matmuffins er perfekt å lage en stor porsjon av.


De kan fryses og tas opp på morgenen så er de ferdigtinte til lunsj. De passer også perfekt i piknikkurven!

Det går fint an å bytte ut det glutenfrie melet med hvetemel om du ikke ønsker en glutenfri variant. Dropp da fiberhusk fra oppskriften. Oppskriften gir ca. Lunsjmuffins med spennende fyll.


Muffins er veldig lett å lage og man kan tilsette de smakene man liker aller best. Mos bananene og vend inn sukker, vaniljesukker, smøret og ett sammenpisket egg. Sikt i glutenfri lys melblanding, bakepulver og bland sammen Sett doble papirformer utover på en stekeplate og fyll deigen i formene ved hjelp av to.


Har du glutenintoleranse og må spise glutenfritt?

Her finner du gode matråd til glutenfri baking og tips til hvordan du kan øke næringsinnholdet i glutenfri bakst. Se våre glutenfrie oppskrifter. Husk at mange matvarer er naturlig glutenfrie Frukt og grønnsaker, bær, kjøtt, fjørfe, fisk, ost, egg og belgfrukter er naturlig glutenfrie – og det er sunt! Så spis mest mulig av disse råvarene. Du kan fortsatt spise flere typer kornslag Et glutenfritt kosthold betyr ikke at du må holde deg unna alle kornslag og kornprodukter.


Hei sveis i søndagen! Håper dere nyter høsten. Jeg dåner av det fine høstværet og har vært på en liten luftetur med gutta mine i dag.


Mannen i huset har kokkelert favorittmuffinsene mens han lille luringen og jeg har tegnet. Bland mel, havregryn, salt og bakepulver i en bolle. Smelt smøret på svak varme, avkjøl litt før du visper inn melk og egg. Hell melkeblandingen i de tørre ingrediensene og rør godt.


Innlegg om glutenfrie lunsjmuffins skrevet av harepusverden. Litt hjemmelaget salsa: Rødløk, agurk, tomat, pepper og salt, raskt på svak speed i blender. Eller lag grove lunsjmuffins med bær! Salater kan du lage i det uendelige, kombiner gjerne med vafler eller en muslibar.


Lag omelett med vårløk, paprika og skinke – masse smak og deilig både kald og varm.

Bruk en ordinær grøtoppskrift, men bruk glutenfrie havre- hirse og bokhvetegryn. Middag: Spinatpai (se oppskrift side i boka). Lag glutenfrie , magevennlige pepperkaker og la deigen ligge i kjøleskapet over natten.


Muffins er kanskje ikke regnet å være det sunneste du kan spise, da de ofte inneholder mye fett, sukker og lite med næringsstoffer. Disse muffins oppskriftene derimot, er super sunne! Lagd med masse proteiner, sunne fett- og karbohydratkilder. De gir deg perfekt energi hele dagen.


Frokostmuffins, lunsjmuffins , middagsmuffins, dessertmuffins. Med en grunnoppskrift på matmuffins og tre fabelaktige fyll, kan du fylle fryseren med matpakker for neste måned. Det er lite som er tristere enn matpakken til en gjennomsnittsnordmann.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg