fredag 17. april 2015

Hard mage utenpå gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Det er ikke farlig, og skal heller ikke være vondt. Alle vil etter hvert kunne kjenne utenpå magen og på livmoren at den trekker seg sammen og blir hard som en ball, slik at man ikke lenger kan kjenne babyen fra utsiden.


Det er mange som kjenner kynnerne bedre når de er slitne, og derfor ofte mer om kvelden enn på morgenen.

Begreper som treg mage , obstipasjon eller forstoppelse brukes for å beskrive at avføringen går uvanlig sent gjennom tarmsystemet og er vanskeligere å få ut. Dette er et vanlig problem blant gravide. Den gravide føler seg gjerne ”oppblåst” i magen og kan ha magesmerter. Avføringen kommer sjeldnere enn ellers og er hard og knollete.


Min mage er hard så godt som hele tiden, men det skyldes kynnere. Bare jordmor legger en finger på magen får jeg en kynner. Nå er jeg i uke 36.


Jeg har også en ganske full mage hvor magen er liten men den består av mye fostervann og baby som ligger med hodet ned og ryggen ut.

Forstoppelse hos gravide kaller obstipasjon i det medisinske fagspråket. Treg mage og hard avføring er andre vanlige betegnelser. Graviditet er gjerne en ny type påkjenning på kroppen. Man kan få hard mage , og man skal gjerne spise litt mer, drikke mer væske, stresse mindre og om kroppen tillater det være i litt bevegelse. Hva med medikamenter mot forstoppelse?


Det finnes flere medikamenter som kan lindre forstoppelse. Hormonpåvirkning under svangerskapet gjør at gravide er mer utsatt for treg mage. Barn som får morsmelkerstatning får lettere forstoppelse enn barn som kun får morsmelk.


Regelmessig inntak av enkelte legemidler og kosttilskud for eksempel jern, vanndrivende midler og sterke smertestillende (opioider), kan føre til at man blir forstoppet. Hos mange personer kan man ikke peke på klare årsaker til forstoppelse - at magen er hard. De vanligste forklaringene er uregelmessige avføringsvaner, ignorere trangen til å gå på do, fiberfattig kosthol lite fysisk aktivitet, høy medisinbruk, misbruk av avføringsmiddel, stress eller angst og tilstanden irritabel tarm.


Hva skjer med magen når man blir gravid ? Når man blir gravid skjer det mange endringer i kroppen, og mange opplever å få hard eller treg mage. Opplever du at avføringen kommer sjeldnere enn tre ganger i uken, luftplager og oppblåsthet, har stadig trykketrang eller stramminger i magen? Ja, da kan det betegnes som hard eller treg mage. Så oppdager hun at hun er gravid.


Legen beroliger henne med at den kjennes helt normal ut,.

Kjære deg, Du forteller at du har hatt oppblåst, hard og øm mage siste måned. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Det er en rekke ting du kan gjøre for å forebygge forstoppelse, blant annet å være fysisk aktiv, drikke rikelig med vann og spise fiberrik mat. Dersom forebyggende tiltak ikke er nok, finnes det legemidler mot forstoppelse gravide kan bruke. Jeg har skikkelig hard mage og klarer sånn seriøst ikke å hå på do fikk duphalac og noe dråper av et eller annet fra.


Hard i mage og var gravid ? Sure oppstøt er en vanlig plage nå. Fosteret har god plass og kan snurre rundt og bevege seg fritt, og dette kjenner du godt på forskjellige steder i magen. Selv om man registrerer ett eller flere gravidtetssymptomer, behøver det ikke å bety at man faktisk er gravid. Et sterkt ønske om å være gravid , kan til og med føre til at man får en voksende mage – og et såkalt innbilt svangerskap.


Lavt fiberinntak, lavt væskeinntak, bruk av jern og mangel på mosjon øker sjansen for å få forstoppelse. For å redusere sjansen bør du altså mosjonere mer, drikke mye vann, og spise mer fiberrik mat som grove kornprodukter, grønnsaker og frukt. Dersom dette ikke hjelper, kan du snakke med legen din, og eventuelt få hjelp til å finne.


Så blir du av med förstoppning och hård mage. Förstoppning och hård mage är vanliga problem. För det mesta kan du bli av med besvären på egen hand genom att dricka mycket, äta fiberrikt, röra på dig och gå på toaletten regelbundet. Det å ha forstoppelse gjør skikkelig vondt, og det er viktig å ta kroppens signaler på alvor.


De vanligste grunnene til forstoppelse er et fiberfattig kosthol lite mosjon og aktivitet samt uregelmessige avføringsvaner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg