torsdag 2. april 2015

Uker i året 2019

Hvilken uke er det? Skriv ut kalender for hvilket som helst år eller måned(er). Du kan velge enda flere innstillinger og skrive ut kalenderen. Denne kalenderen erstattet den julianske kalenderen som Julius Cæsar innførte i år f. Et årsverk avhenger med andre ord av yrket ditt.


Uker i året 2019

I Norge jobber mange innenfor tariffestede arbeidsuker. De fleste har en arbeidsmengde på 3timer per uke , der uker i året er ferie. Etter ferieloven har du rett på virkedager ferie hvert år. Lørdag regnes som virkedag etter loven.


Arbeidstakere som fyller år i løpet av ferieåret har krav på én uke ekstra ferie. I tillegg til feriedagene etter ferieloven har mange. Du bestemmer selv når du tar denne ekstraferien, men du må varsle arbeidsgiver minst to uker i forveien. Som arbeidstaker kan du ikke kreve å dele opp ferien i enkeltdager uten avtale med arbeidsgiver. Kort forklart: De fleste av oss har fem uker ferie i året , der feriepengene skal utgjøre av feriepengegrunnlaget.


Uker i året 2019

Det er feriepengene vi skal leve av i disse fem ukene. Dersom man har fem uker ferie, så må man også trekkes for fem uker ferie når feriepengene utbetales. Glemt om dagen du møtte din kjære var en onsdag eller torsdag?


Kanskje julaften faller på en søndag i år eller 17. Fyll inn dag, måned og år , så finner du svaret. Relativt mange arbeidsgivere gir likevel sine ansatte fem uker ferie i året. For arbeidstakere med fem ukers ferie.


Uker i året 2019

B) Mer i feriepenger. Den ordinære feriepengesatsen etter ferieloven er 1 av feriepengegrunnlaget. Feriepengesats for de under år. Er du smart med tanke på hvordan du velger å ta ut feriedager i løpet av året , kan du få lengre, sammenhengende ferieperioder kun ved ta ut noen få feriedager. Og det kan stemme ganske bra - går bort en del dager i jul, påske og bevegelige helligdager i løpet av et år.


Finn hvilken uke det er og hvilke datoer i en uke , hvilket år som helst med uke -kalkulator fra timeanddate. Alle aktivitetene som finner sted i løpet av uka , er i regi av lokale lag og foreninger, organisasjoner, friluftsrå eller kommunen. Fyller du år i løpet av året , har du etter ferieloven rett til en ekstraferie på seks virkedager. Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Du har rett til en ukes ekstraferie fra og med det året du fyller år.


Uker i året 2019

Det betyr at du fra da av totalt har rett til uker ferie pr. Skoleungdom beholder opparbeidet lønnsansiennitet fra det ene året til det neste i samme bransje. Lønnsansiennitet opparbeidet som unge arbeidstakere gjelder når man fyller år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg