mandag 20. april 2015

Når er det vanlig å ha eggløsning

Bo nær scenen og våkn opp til nydelig frokost på Scandic. Enkel online bestilling. Opplev konsertbyen Oslo. Kjøp komplett pakke med hotell. Se det beste av teater i Oslo.


Bestill teaterpakke med hotell her.

Det er fullt mulig å kjenne selv på kroppen når man har eggløsning , men det er svært forskjellig hvor flinke folk er til å lytte til kroppens signaler, sier privatpraktiserende jordmor Kari Hvidsten. Mange som forsøker å bli gravide tyr til eggløsningstester for å finne ut når de er mest fruktbare. Når kan man forvente eggløsning ? En menstruasjonssyklus varierer fra kvinne til kvinne, men også fra syklus til syklus. Det er heller ikke uvanlig at nidasjonsblødningen, eller festeblødningen som den ofte kalles, kan gå over noen dager.


Med en svak blødning på 4-dager er det lett å tro at man har fått menstruasjon. Derfor er det sånn at de fleste kvinner vet datoen – eller til og med datoene – for når deres menstruasjon begynte, men kun et fåtall vet akkurat når de hadde eggløsning. For å bli gravid naturlig, må man ha både eggløsning og eggløsningsslim.

Og irriterende nok, når man prøver å bli gravi kommer eggløsningen bare en gang i løpet av menstruasjonssyklusen, og den varer da bare et døgn. Noen ganger kan det også komme en liten blødning fra follikelcysten som brister, dette kan også tenkes å utløse smerter. Etter samleie bruker sædcellene ca timer for å nå egget. For å unnfange et barn, må du ha sex på de mest fruktbare dager – vanligvis til dager før eggløsning og gjennom dagen for eggløsning. Kvinner kan bli gravid ved å ha samleie en dag eller to før eggløsning , så det er ingen grunn å vente til dagen for eggløsning.


Dermed er det et seksdagers vindu for sædcellene å møte og befrukte et egg, og dette er perioden når er det størst sjanse for å bli gravid. Du er mest sannsynlig å bli gravid hvis du har sex en eller to dager før du har eggløsning. Men det er vanskelig å fastslå den eksakte dag eller to rett før eggløsning.


Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke fastlegen. Ring 1når det er akutt og står om liv. Og at det ikke er trygt å ha sex under mensen? Når er det vanlig å få mensen?


Har du en syklus på dager begynner du med tester på den 8. Det er vanlig å bruke teststrimler i løpet av en syklus. Fortsatt har dere god tid på dere til å prøve før det er nødvendig med ytterligere undersøkelser. Det eksisterer ingen forskning som beviser at Bisolvon virkelig hjelper deg å bli gravi men det finnes mange som har forsøkt legemiddelet og mener det er fantastisk.


Ha sex dagene rundt eggløsning.

Som nevnt over er det i dagene rundt eggløsningen det er størst sjanse for å bli gravid. Begynn gjerne dager før eggløsningen og ha sex i ca. Da er man så å si sikret for at eggcellen og sædcellen på et tidspunkt vil møtes. Men dersom smertene er sterke og svært plagsomme, eller uvanlig langvarige, kan det være grunn til å få foretatt en undersøkelse. Like før, under eller like etter eggløsningen begynner kroppstemperaturen å stige.


Eggløsning skjer ofte på dag eller dersom syklusen er på dager. Det er snakk om en økning på til grader, og økningen vil vare helt til like før blødningen starter. Dersom du ikke opplever noen temperaturstigning, eller den varer kortere enn ti dager, kan det hende du ikke har hatt eggløsning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg