onsdag 8. april 2015

Pizza i ovn

Med denne oppskriften kan du serverer den beste pizza i nabolaget i løpet av minutter. Spesialspade til pizza 33×cm. Vår bildekarusell viser mange flotte ovner.


Det mer eller mindre uttalte målet for pizza er å holde pizzastykket i kanten uten at tippen sægger nedover. Da er den har sprø og perfekt.

For å oppnå det, må man ikke har på for mye fyll. Pizza er nemlig også en øvelse i begrensningens kunst. Snart kommer den helt nye Ooni Karu på markedet. Karu er en liten, men effektiv vedfyrt pizzaovn.


Opp til 500° varme i ovnen , en pizza stekes på 1-minutter. Det hjelper ikke kunden så mye å få levert en 5kg tung ovn i innkjørselen. Følg med på Spirea.


Stek pizzaen midt i ovnen ved 2grader i ca.

Relaterte oppskrifter til pizza i langpanne med kjøttdeig og løk. I min ovn (på 3grader) tar det ca. Går ovnen din for eksempel bare opp til 2grader må du trolig steke den litt lengre, men stekovner steker ulikt, så uansett på du følge med mot slutten av steketiden. Etter noen minutter i ovnen er det lett å få dratt ut bakepapiret - og pizzaen kan steke ferdig rett på steinen. Du kan få runde pizzasteiner som den på bildet fra Clas Ohlson, for 1kroner.


Vi har også en fra Weber som egentlig er beregnet for grillen, men som fungerer like supert i ovnen - og lar oss bake større pizzaer. Vi leverer byggesett til pizza og bakerovner, over hele landet. Bestill Mat hos Just Eat på nyttårsdag. Hundrevis av forskjellige restauranter. Varm opp en frossen pizza eller lag din egen i denne geniale maskinen.


Resultatet blir mye bedre enn i en vanlig ovn. Profesjonell pizzaovn med steinbunn. Plass for en pizza. Innvendige mål: 42x42h1cm. Ideell for storkjøkken, restaurant og kantine, etc.


Deigen skal ikke være mer enn 2-millimeter tykk! Prikk deigen med en gaffel og forstek bunnen i ovnen på øverste rille i ca.

Ta ut pizzaen av ovnen , smør på tomatsaus, dryss på osten før du legger på det du ønsker av fyll. Italiensk pizza i vanlig ovn skal stekes på øverste rille så varm man får ovnen ( ikke grill da.) ikke mer enn ti minutter. Osten skal ligge under fyllet over tomatsausen. Derfor er det også nødvendig å bygge inn et lag mineralull i ovnen. Men ikke la deg avskrekke av det – for det er ikke vanskelig.


Selve murerjobben er heller ikke komplisert, ettersom vi bruker maler. Bygg en pizzaovn på en helg. Vi har valgt å lage et bord med bein under ovnen , og selve bordplaten vår er av armert betong.


Det er likevel mulig å lage perfekt italiensk pizza i en vanlig stekeovn. For å få til dette anbefaler jeg å investere i en pizzastein! Den vi kjøpte kostet kun 3kroner og det fulgte med to trespader til å ta pizzaen ut av ovnen med. En italiensk pizza har ikke masse topping.


Her må man besinne seg og velge noen få ingredienser. Sender til hele Norge. Har man lyst på flere ingredienser, kan man dele pizzaen inn i soner. Grunnen til at man ikke skal bruke altfor mange ingredienser, er for at pizzaen skal bli sprø – ikke bløt.


Det er ikke lett å få en overlesset pizza sprø.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg