fredag 3. april 2015

Huskeregel for god ledelse

Kjøp fôr i metermål og se det store utvalget vi har til prosjektet ditt. Finn laveste nettpris her. For noen er lykken å ha forutsigbarhet i arbeidet, mens andre drives av spenning. Et viktig fundament er at partene er trygge på hverandre, har lyst og føler seg frie til å ta frem det beste for å skape noe verdifullt sammen.


Form fremtiden, få tingene til at ske og investér i dig selv.

Sådan lyder tre af de fem regler, der bestemmer om du får succes som leder. Mestrer du de fem grundprincipper, så er du procent i mål. Læs om de fem regler her. Hvordan vil du som god leder få med deg dine medarbeidere dit?


God ledelse – lederskap som åpner fremtiden. Det første som skjer er at disse begynner å utvikle forbindelser med hverandre. En god huskeregel for hjernen er Use it or Loose it.


Nervecellene dør ikke, men forbindelsene dør, hvis de ikke stimuleres, sier Selvik.

Den nyervervede kunnskapen om hjernen - hva betyr det for utøvelse av ledelse ? Da jeg hørte hva han sa etter møtet lurte jeg på om han virkelig hadde lyttet og om han egentlig forstod hva som var viktig for kunden. Han hadde fulgt huskeregelen for god lytting, men han forsto ikke faget godt nok - da er det vanskelig å kunne lytte. Det er krevende å være en god lytter. John Reh i nettstedet about. Som leder er du bare så god som medarbeiderene i teamet ditt.


Du gir deg selv en fordel ved å plukke de beste allerede fra starten av. Hva er god ledelse i kommunal sektor? KS mener at god ledelse i kommunal sektor er avgjørende for å levere gode tje-nester til innbyggerne. Nå har forskere ved Norges Handelshøyskole funnet en toppleder som omtaler seg som daglig tjener og gjort ham til studieobjekt. Ledelse innebærer blant annet å få jobben gjort gjennom andre, og ikke gjøre alt selv.


Dette kan være utfordrende for deg som dyktig fagpersonen som blir leder, og dermed vet hvordan du kan gjøre oppgaven best og raskest selv. Men skal du gå fra å være fagperson til å bli en god leder, er du nødt til å unngå å havne i denne fella. Fremtiden er det eneste sted vi kan gå til. Arven fra filosofene er blitt borte på veien.


Johan Bergh, mangeårig leder fra Forsvaret, har klare svar.

All ledelse er dessuten endringsledelse. Hvis ikke snakker vi om drift og styring av fastfrosne arbeidsprosesser. Se videoforelesning med Øyvind L. Kjernen i alle disse stikkordene som beskriver god ledelse , er raushet overfor medarbeiderne.


Overgangen å bli leder for andre ledere er relativt lite omtalt i lederutvikling. Nå leder du andre ledere med resultatansvar på sine respektive fagområder. Du må styre oppmerksomheten vekk fra medarbeiderne og i retning ledergruppen din, og legge til rette for at dine ledere drar i samme retning.


Ikke gjør ledelse vanskeligere enn det er. Vi vet allerede mye om hva som virker. Ta kunnskapen på alvor, og omsett den til praksis. KRONIKK: Rune Rimol og Ole I. Iversen om ledelse. Stadig utgis nye kokebokoppskrifter for god ledelse.


I jakten på nye svar på hva god ledelse er, glemmer mange å omsette det vi allerede vet til praksis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg